dinsdag 2 juni 2015

Israel sloopt drie huizen in Oost-Jeruzalem

Slopen in Silwan. (Ma'an News)

De Israelische autoriteiten hebben dinsdag drie huizen gesloopt in Oost-Jeruzalem. In Silwan, aan de voet van de Oude Stad, werden twee appratementen gesloopt van in totaal 140 vierkante meter. Eigenaar Nidal Abu Rmeila zei dat de huizen, vlakbij de Mughrabi poort die toegang geeft tot het terrein van de Aqsa moskee, waren gebouwd zonder vergunning, omdat hij die niet kreeg van de gemeente. Bij de ontruiming van de huizen, voorafgaand aan de sloop werden verschillende leden van zijn familie mishandeld, vertelde Abu Rmeila. Zijn familieleden Hashim Abu Rmeila, Izz al-Din Abu Rmeila and Nur al-Din Abu Rmeila liepen keuzingen op, terwijl zijn 70-jarige moeder onwel werd doordat de soldaten traangas in het huis afvuurden.
Een derde sloopt betrof de bovenverdieping van een huis aan de Salah al-Din Straat, eveneens vlakbij de Oude Stad, maar aan de andere kant. 
Het huis behoorde toe aan Rafiq al-Salayma. Een familielid zei dat het huis al lang geleden was gebouwd, maar dat de hoogste verdieping er onlangs op was gezet omdat het huis te klein was geworden. De sloop vond plaats om zes uur 's ochtend, nadat de bewoners met geweld waren verwijderd.

Nog geen week geleden werd een ander huis in Silwan gesloopt.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leo zei:
Beste Abu,
Ook joodse huizen zijn vandaag gesloopt: Veiligheidstroepen hebben vannacht twee huizen in Givat Ronen (in Samaria) vernietigd. Twee bewoners zijn gearresteerd. Een auto is in beslag genomen.

Met vriendelijke groeten, Leo

Abu Pessoptimist zei

Leo,
En? Is dat het begin van een trend? Waarbij al die duizenden huizen die kolonisten zonder vergunning hebben gebouwd in die zogenoemde illegale voorposten nu afgebroken gaan worden? Waar hebt u dit bericht trouwens gelezen? Hebt u een bron, of moet ik vanuit gaan dat het onzin is? Joodse huizen worden namelijk bijna nooit afgebroken. Behalve als ze bouwvallig zijn of moeten verdwijnen voor nieuwe ontwkkelingsplannen.

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...