maandag 29 juni 2015

Drie Israeli's gewond bij aanval op Westoever, soldate gewond bij checkpoint

Bethlehem - Checkpoint 300 - the main crossing - photo by the Rev. Julie Rowe
''Checkpoint 300'' bij Rachels tombe/de Bilal Abu Rahmah moskee).

Drie Israeli's zijn maandagavond gewond bij de nederzetting Shvut Rachel in het noorden van de Westoever, bij wat door de autoriteiten
een ''drive by shooting'' werd genoemd, schoten die werden gelost vanuit een rijdende auto. Een van de drie werd ernstig gewond, de andere twee minder ernstig.
Eerder op de dag werd een jonge Palestijnse gearresteerd nadat ze een vrouwelijke soldaat zou hebben gestoken met een mes. Dat gebeurde bij het checkpoint bij Rachel's tombe (Bilal Ibn Rabah moskee) tussen Jeruzalem en Bethlehem. De soldaat werd in de nek gestoken en raakte matig tot ernstig gewond, volgens de berichtgeving in de Israelische pers. Ze werd opgenomen in het Hadassah ziekenhuis in Ein Kerem. De Palestijnse, een vrouw van in de 20, werd gearresteerd en wordt ondervraagd door de geheime dienst. Het huis van haar familie in de wijk Ish Ghurab in Beit Sahour is doorzocht.
Verdere bijzonderheden ontbreken. Het checkpoint ging meteen dicht, wat lange rijen wachtenden in beide richtingen tot gevolg had.
De twee incidenten zijn het vierde en vijfde in een reeks. Half juni werd een Israeli doodgeschoten bij een nederzetting op de Westoever, vorige week zaterdag viel een Palestijn een lid van de grenspolitieman aan met een mes bij de Damascuspoort in Jeruzalem, volgens sommige berichten na een woordenwisseling. De politieman zowel als de aanvaller raakten zwaar gewond.  En afgelopen vrijdag schoten militairen bij het Hamra checkpoint in het district Nablus een taxichauffeur dood die volgens hen het vuur op  hen had geopend.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...