donderdag 23 oktober 2014

Kolonisten Ariël confisqueren twee ha Palestijnse grond voor uitbreiding industrieterrein

Haris - حارس : قرية حارس جديد منظر عام تصوير مشهور داوود
Haris (Foto: Palestine Remembered). 

Israelische authoriteiten hebben donderdag 20 dunam (2 hectare) Palestijns land in de buurt van de nederzetting Ariël geconfisqueerd. Het gaat om land van het dorp Haris (gouvernioraat Nablus). Isarelsiceh bulldeozers begonnen donderdag de twee dunam te egaliseren  ten behoeve van het indurstriële park van Ariël, Barkan. Tientallen inwoners van Ariël kwamen helpen om de gewassen op de velden te vernietigen.
Muhammad Suf, een van de inwoners van Haris, vertelde Ma'an dat het land eigendom was geweest van zijn grootvader Abed Daoud Jaber Suf.
De confiscatie van het land kwam op dezelfde dag dat in Bruqin het plaatselijke Comité tegen de Muur en de Nederzettingen bekendmaakte dat 15 dunam land bij dit dorp, dat iets meer naar het noorden ligt, voor confiscatie was behoed. Het land werd met confiscatie bedreigd sinds de eigenaars in Bruqin in 2013 een order hadden ontvangen om het land te ontruimen, aangezien het staatseigendom zou zijn. Een advocaat van het Comitë was erin geslaagd aan te tonen dat het land privé eigendom was, ondanks het feit dat Israel in 1968 het registratieproces van het kadaster had afgeschaft, wat het aanzienlijk makkelijker maakte grond in beslag te nemen en claims van privé-eigendom te negeren.

Huwwara - حوّاره : منظر عام لحواره من الشرق تصوير ناصر شحاده عوريف 0507559901
Huwara met olijfbomen op de voorgrond. (Foto: Palestine Remembered)  

Kolonisten van de Israelische nederzetting Yitzhar hebben woensdag ongeveer 100 olijfbomen in brand gestoken van de Palestijnse plaats Huwara (bij Nablus), zo meldde het persbureau WAFA. Volgens Ghassan Daglas,. de man die de activiteiten van de kolonisten bijhoudt voor de PA, ging het om bomen van de families Khamoos en Salim, die bezig waren hun olijven te oogsten. Er braken vechtpartijtjes uit met de kolonisten, maar er vielen geen gewonden.

Geen opmerkingen:

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...