vrijdag 24 oktober 2014

Israelische militairen schieten weer 14-jarige tiener dood op de Westoever


Israelische militairen hebben vrijdagavond weer een Palestijnse tiener doodgeschoten.  Dat gebeurde in het dorp Silwad bij Ramallah. Orwa Abd al-Wahhab Hammad was 14 jaar oud. Hij werd meerdere malen van dichtbij beschoten met scherpe munitie. Hij werd overgebracht naar het 'Palestine Medical Complex' waar de dood werd geconstateerd.
Het Israelische leger zei, volgens de krant Haaretz, dat de jongen van plan was geweest een molotov-cocktail te gooien naar weg nr 60 en onder vuur werd genomen toen hij de lont aanstak. Palestijnse getuigen zeiden dat Orwa van dichtbij was beschoten door een Israelische militair die de duidelijke opzet had hem te doden.
Een klein detail is dat Orwa de Amerikaanse nationaliteit had. (Maar ik teken hierbij aan dat dit waarschijnlijk weinig verschil zal maken. De Amerikanen zijn dermate pro-Israelisch dat ze niet erg veel werk maken van Palestijnse Amerikanen die in Israel gewond raken, gedood worden of in moeilijkheden raken).
Orwa was, als ik goed heb geteld, de 43-ste Palestijn die dit jaar op de Westoever door Israelische militairen werd gedood. De 42ste was een jongetje van 13 dat vorige week werd doodgeschoten in Beit Laqiya ten noorden van Ramallah. De dood van Orwa vond plaats tegen de achtergrond van al enkele maanden bestaande verhoogde spanningen in Jeruzalem en op de Westoever.

15 opmerkingen:

Piet Cohen zei

palestinian-child-soldiers

Abu,

Je laat weer eens kern details weg.
Dergelijke molotov cocktails zijn dodelijk.
Wanneer schrijf je over Palestijnse kind-soldaten of verlies je dan je geloofwaardigheid.
We krijgen vast weer je langzamerhand overbekende verbale diarree.

Abu Pessoptimist zei

Piet Cohen,
Ik schrijf niet over Palestijnse kind-soldaten omdat ze niet bestaan. Ze zijn een verzinsel van sommige zionisten, die zich niet kunnen voorstellen dat mensen (en zeker kinderen)geen aansporingen nodig hebben om in verzet te komen tegen een meedogenloze, de-humaniserende bezetting.
Molotov-coktails kunnen onder bepaald omstandigheden dodelijk zijn, maar de statistieken wijzen uit dat Israelische kogels toch een stuk dodelijker zijn.
En tenslotte: de Israeli's beweerden dat deze jongen een molotov-cocktail gooide. De jongens met wie hij was en andere getuigen zeggen dat hij deel uitmaakte van een groepje dat stenen gooide.

Piet Cohen zei

Kind soldaten is geen verzinsel, goed gedocumenteerd. Dat ga ik NIET uit de kast halen aangezien je dat zelf weet, anders immers kun je me aanvallen middels jouw wijze van discussiëren, te weten bronvervuiling en dat terwijl je dat zelf ten hevigste in omgekeerde zin anderen ontzegt.
Welke andere getuigen. Het is onzin wat je beweert.
Ik heb het ook wel eens meegemaakt dat je een groep uiterst agressieve kinderen/jongeren op je dak kreeg volledig aangestuurd door volwassenen, plaatselijke Labour party in Hackney (London, dus van je romantische aanblik blijft in praktijk weinig over.

Overigens, maar dat buiten de context van dit incident, het IDF heeft strikte instructie om "volksverzet" met stenen niet met live ammunition te beantwoorden. Daar zullen wel weer uitzonderingen op zijn.
Er komt ook nog een nader onderzoek omdat het hier een Amerikaanse Palestijn betrof.

Abu Pessoptimist zei

Piet Cohen,
Leuke insinuatie: ik weet zelf ook wel dat ze er zijn, maar ik hou dat lekker voor me, want anders kan ik Israel niet zwart maken.
Goed gevonden, maar dus gewoon bullshit. Mijn bronnen geven als het om kinderen gaat vooral aan dat ze in Palestina in grote hoeveelheden worden gearresteerd onder omstandigheden die Defence for Children marteling noemt, dat ze onder druk worden gezet door Israel om voor verklikker op te treden en dat ze op alle mogelijke manieren de dupe zijn van de bezetting.
En ja, er komt een onderzoek naar de dood van Orwa Hammad. Het zal gaan als bij de onderzoeken van de 42 andere doden van dit jaar, plus een zestigtal van verleden jaar en enkele honderden van de jaren daarvoor. De uitslag is steeds dezelfde. Want het leger voert het onderzoek zelf uit, de slager keurt zijn eigen vlees.

Piet Cohen zei

Welke insinuatie ? Wat ik beschreef over mijn ervaringen is emmes waar gebeurd.
Jouw bron, Defence for Children, is een PLO mantelorganisatie mede gefinancierd met Nederlands belastinggeld.
Palestina is een construct, dat gaf zelfs Shlomo Sand toe (Het Parool, Buitenland p. interview d.d. 16.06.2014) onstaan als tegenwicht tegen de rechtmatige uitoefening van het zelfbeschikkingsrecht van het Joodse volk.
Ik vrees dat we weer een toren van Babel discussie zullen krijgen, daar pas ik voor.

Abu Pessoptimist zei

Piet Cohen,
Uw ervaringen? Heel interessant, maar geen idee waar u het over hebt. En Palestina een construct omdat Shlomo Sand het zelf zegt? Sinds wanneer ziet u hem als deskundige? En hoezo zou hij dat inzake Palestina moeten zijn?
Wees niet bang. We krijgen geen Toren van Babel-discussie. Ik garandeer niet dat ik steeds uitroepen zal plaatsen als dat Defence for Children een Palestijnse ''mantelorganisatie'' is. En ik ga ook niet op dat soort flauwe kul in.

Elisabeth zei

Piet Cohen, Pipo de Clown... Ik geloof er allemaal niet meer in.

Piet Cohen zei

Het feit dat hij zich als militair object gedroeg maakt dat hij dat volgens internationaal oorlogsrecht is (Defence for Children).
Wat betreft Shlomo Sand, EAJG en de intellectuele anti-semieten vonden zijn lezing wat mooi in de Nieuwe Liefde d.d. 16.10.2014.
Blijkbaar werpt u zich op als zelf benoemd deskundige.

Piet Cohen zei

http://www.ngo-monitor.org/article/defence_for_children_international_palestine_section

Hijmans gebruikt weer eens een uiterst objectieve bron. Hij wekt de indruk Israël te haten op irrationele grond.

Abu Pessoptimist zei

Piet Cohen,
In dit soort gevallen is het Israel, en Israel alleen dat uitmaakt wie of wat zich als militair object gedraagt en in aanmerking komt om doodgeschoten bet worden. Inderdaad een uiterst objectief criterium
Ik ben niet onder de indruk van Shlomo Sand, ook al vindt u blijkbaar dat ik dat wel zou moeten zijn.

Abu Pessoptimist zei

Piet Cohen,
Ik gebruik Defence for Children hier niets als bron, ik verwijs alleen naar hun mening, die overigens door andere NGO's en door mijzelf op grond van een waslijst aan feiten wordt gedeeld.
NGO-Monitor als bron gebruiken, daarentegen, geeft wel een heel duidelijke inkijk in uw intenties. NGO-Monitor is speciaal opgericht om organisaties die in Israel de democratie en de mensenrechten bevorderen verdacht te maken, c./q. het leven onmogelijk te maken. Het is een semi-overheidsinstelling. Gerald Steinberg, de directeur ervan, is ook verbonden aan het bureau van premier Netanyahu.

Piet Cohen zei

Het internationaal oorlogsrecht bepaalt of een menselijke gedraging als militair object kan worden gekwalificeerd.
Voorts, om uw gedachtegang, in dat geval na te volgen is Defence for Children ook niet te waarmerken als objectief.
NGO monitor zoals je die kenschetst is natuurlijk een uiterst irritante organisatie indien de transparantie van eerlijke journalistiek wordt doorgelicht.
Verder heb ik er verder niets mee. Uw suggestie inzake mijn mens rea is dan ook louter de uwe.
Ik kan me wel heugen dat NGO Monitor onlangs met succes een audiëntie heeft gehad bij het Europees Parlement.
Het is prettig te vernemen dat Shlomo Sand niet tot uw bed literatuur behoort, hij wordt in mantra overigens vrijwel altijd geciteerd door anti-zionisten of Hamas adepten samen metIlan Pappé.

Abu Pessoptimist zei

Piet Cohen,
Hte zal allemaal wel. Muisschien wilt u zo vriendelijk zijn uw emailadres aan mij te geven? Het mijne is elsewhere@planet.nl.
Dank.

Piet Cohen zei

Ik probeerde uw e-mailadres aangegeven en ik kreeg een non-delivery message.

Waarom overigens moet ik me alleen identificeren ? omdat ene Elizabeth.... u dat min of meer gebiedt soms ?
Wat een gedachtepolitie !

Abu Pessoptimist zei

Piet Cohen,
U jokt. Het emailadres werkt gewoon.

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...