dinsdag 7 oktober 2014

Olijfbomen vernield op de Westoever - ''bloedsprookjes'' volgens de kolonisten

Olive harvest 'blood libel' in Samaria
Illustratie van Arutz 7.

Israelische kolonisten hebben maandag meer dan 100 olijfbomen vernield in de buurt van de stad Nablus op de Westoever, zo heeft Ghassan Daghlas, de functionaris die voor de Palestijnse Autoriteit de activiteiten van de kolonisten volgt, gemeld. Kolonisten uit de nederzetting Tuffah vernielden of verminkten ongeveer 100 bomen die toebehoorden aan inwoners van het dorp Yasuf. Ook werd een 20-tal bomen omgehakt van de plaats Burin en en werd een deel van de olijvenoogst gestolen van de plaats Awarta.
Het is weer ongeveer de oogsttijd van de olijven . Dat betekent gewoonlijk een toename van vernielingen van bomen, diefstal van de oogst en incidenten waarbij boeren wordt verhinderd hun bomen te benaderen met het oogmerk te verhinderen dat zij de oogst binnen halen.
De site van de tv van de kolonisten, Arutz 7 gaf maandag een staaltje van hoe de kolonisten deze zaak zien. De site publiceerde het verhaal dat ''het olijfbomen bloedsprookje'' weer de kop opsteekt, een referentie aan het aloude antisemitische verhaal dat Joden christelijke kinderen plachten te slachten om hun matzes (platte broden voor Pesah, het passfeest) mee te bakken.
Arutz 7 gaf als voorbeeld de bomen in Burin die waren vernield. Dat hadden Palestijnen zelf gedaan en ''linkse groepen;'' wilden op die manier ''Joodse inwoners'' (de kolonistenbenaming van kolonisten) in het beklaagdenbankje zetten. Volgens Arutz 7 waren toen de ''veiligheidstroepen'' (politie?, het leger?) op de plek arriveerde de bomen al omgehakt. En een inwoners van Burin diende een klacht in tegen de nederzetting Givat Ronen.
Gershon Mesika, het hoofd van de regionale raad van Shomron (de naam waarmee Israel het noorden van de Westoever aanduidt) zei dat het oogstseizoen veranderd was in ''het seizoen van de ophitsing'', aldus nog steeds Arutz 7. ''Linkse groepen hebben de bloedsprookjes die in Europa steeds met Pasen werden gehoord, veranderd in een modern bloedsprookje," aldus Mesika. Sinds 1967 zijn  zo'n 800,000 olijfbomen op de Westoever vernield, volegsn een rapport dat de Palestijhnse Autoriteit heeft uitgebracht samen met de ''Applied Research Institute in Jerusalem'' (ARIJ). Andere bronnen spreken van mogelijk een miljoen vernielde bomen. De Israelische autoriteiten onderzoeken klachten over het vernielen van bomen en andere Palestijnse eigendommen vrijwel nooit.

5 opmerkingen:

Titus zei

"De site publiceerde het verhaal dat ''het olijfbomen bloedsprookje'' weer de kop opsteekt"

Om hun misdaden goed te praten bedenken joodse nationalisten de meest idiote verklaringen. Vergelijk Netanyahu die de Amerikaanse kritiek op uitbreiden nederzettingen in strijd met Amerikaanse waarden probeerde te slijten.

Het is net of in hun hoofden iets mis is.

Peter zei

"Het is net of in hun hoofden iets mis is"

Volk dat er een doodscultus op na houdt, moslims, is niet goed snik. Dus waarover heb je het.

Abu Pessoptimist zei

Peter,
Iemand die denkt dat moslims er een doodscultus op na houden is of een beetje getikt, of hij is heel slecht geïnformeerd. Misschien hecht jij teveel geloof aan bepaalde zionistische sprookjes.

Peter zei

Natuurlijk is er niets aan de hand in de omringende landen van Syrië.
Dat jij al die idioten verdedigt ligt in een lijn met de partijen in de kamer die zeiden dat ISIS niets met de islam te maken heeft. Dergelijke opmerkingen laten zien hoe door en door verrot socialisten zijn, iets wat jullie vroeger ook al waren toen jullie massamoordenaars als Mao, Pol Pot, Lenin, Stalin enz verdedigden. Jullie eeuwige sympathie voor hen en jullie haat tegen het westen, de onverholen jodenhaat en haat tegen het Christendom getuigt van geestesziekte van jullie kant. Iets wat de tentoonstelling 1001 uitvinding waarmee islamofielen dwepen, nog eens weer onderstreept.

Gennadi zei

Is IS ook een 'zionistische sprookje'?

Israel: angst voor eigen militie van fascistische minister Ben Gvir

Ben Gvir (Wikipedia)  In Israel is opwinding ontstaan over het voornemen van minister Itamar Ben Gvir van NationaleVeiligheid om een '&#...