donderdag 9 oktober 2014

Kolonisten vernielen meer dan 200 bomen in de buurt van Bethlehem en stelen de olijven

Nahhalin - نحّالين : مستوطنة بيتار المقامة على أراضي نحالين ,حوسان ووادي فوكين
 De nederzetting Betar Illit (Foto Palestine remembered)

Israelische kolonisten hebben donderdag weer enkele tientallen olijfbomen vernield. Ditmaal waren het kolonisten uit de nederzetting Betar Illit, in de buurt van Bethlehem,, die is gebouwd op grond die is afgepakt van de Palestijnse plaatsen Nahhalin, Husan en Wadi Fuqin. Volgens Hassan Burejiya, een activist van het comité tegen de nederzettingen in Bethlehem, vernielden zij 38 olijfbomen die toebehoorden aan inwoners van het dorp Husan. Ook werden de olijven van de bomen geoogst.
Behalve dat werden ook ongeveer 200 olijfbomen van Mahmoud ‘Atiyya Shousha, en een gebied vlak bij de nederzetting, omver gehaald.
Burejiyya zei dat de aanvallen van kolonisten en militairen op Palestijnse boomgaarden de laatste tijd zijn opgevoerd, met name op boomgaarden die dicht bij de nederzetting liggen. Dinsdag stak een aantal kolonisten uit dezelfde grote nederzetting Betar Illit ook een dertigtal eeuwenoude, nog uit de Romeinse tijd daterende olijfbomen van het dorp Nahhalin in brand, meldde het persbureau WAFA. Husan - حوسان : تراث طبيعي(شجرة زيتون معمرة في حوسان)
Eeuwenoude olijfboom. (De foto is van Palestine Remembered en is genomen in Husan, in de omgeving van Nahhalin)

Geen opmerkingen:

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...