woensdag 15 oktober 2014

Voor derde achtereenvolgende dag onlusten op het terrein van de Aqsa moskee in Jeruzalem


Rechtse Joden mochten woensdag de ´´Tempelberg´´ op, terwijl moslims van onder de 50 en alle moslim-vrouwen ´´om veiligheidsredenen´´ werden geweerd. De politie alle Palestijnen van het terrein had  verwijderd en naar de moskee had gedreven. (Foto Ma´an).

Voor derde keer in drie dagen zijn woensdag tere gelegenheid van het joods Sukkot-feest ongeregeldheden uitgebroken op het terrein rond de Aqsa moskee in Jeruzalem, aldus het persbureau Ma'an. Hetzelfde gebeurde overigens ook bij de eerdere feesten van Rosh Hashana, het joodse nieuwjaar, en Yom Kippur, Grote Verzoendag. De reden was bij  alle gelegenheden dat Israel gelovige moslims verhinderde in de Aqsa moskee te bidden, en het gebied ´´schoonveegde´´ om rechtse Israel´s de gelegenheid te geven het gebied, de ´´Tempelberg´´, te bezoeken.
Ook woensdag vuurde de Israelische politie-eenheden weer stungranaten en rubberkogels af op de Palestijnen in het gebied. Drie mensen raakten gewond. Palestijnen van onder de vijftig en alle Palestijnse vrouwen werden intussen bij alle doorgangen tegengehouden, terwijl een 100-tal rechtse Joden in groepen en onder politiebegeleiding op het terrein werden toegelaten.
Dinsdag gebeurde exact hetzelfde op het terrein van de Aqsa-moskee. Met dit verschil dat gelovigen net als maandag tijden het bezoek van de Joden binnen de Aqsa moskee werden opgesloten door de politie, die de deuren ervan afsloot met kettingen en houten balken. 
MK Haneen Zoabi tries to enter the Aqsa Mosque via the Lions’ Gate, October 15, 2014. Police eventually let her and other members of Knesset enter. (Photo by Oren Ziv/Activestills.org)
Ook Palestijns-Israelische parlementsleden voegden zich woensdag bij de protesten tegen het verbod voor moslim-gelovigen om in de Aqsa-moskee te bidden. De parlementsleden Hanine Zoabi en (achter haar) Jamal Zahalka probeerden via de ''Lions Gate'' toegang te krijgen tot het gebied rond de Aqsa-moskee, maar werden tegengehouden.(Foto: Activestills.org/Oren Ziv).

De restricties waaraan Israel de Palestijnen onderwierp leidden tot ongeregeldheden buiten het terrein van de Haram al-Sharif. Een menigte van ongeveer 400 mensen werd bij een van de ingangen met stungranaten uiteen gejaagd. De onlusten breidden zich vervolgens uit tot de wijken al-Issawiya, Jabal al-Mukaber, en straatjes in Jeruzalems Oude Stad. Zeven mensen raakten gewond in Issawiya door rubberkogels, traangas en stungranaten. Vier kinderen werden daar opgepakt wegens het gooien van stenen. In Jabal al-Mukaber werd een jongen van 12 en een ander ongeïdentificeerd kind aangehouden. In de Oud Stad werden vijf tieners gearresteerd. In Wadi al-Joz vonden zeven arrestaties plaats.

Feest van de kolonisten in Hebron (Foto Arutz 7) voor de Ibrahimi-moskee.

De gelovige moslims in Jeruzalem waren overigens nog net iets beter af dan de gelovige moslims in Hebron. Daar kwamen dinsdag zo´n 60.000 mensen samen om het joodse Sukkot-feest te vieren. De site van de kolonisten Arutz 7 deed er een uitbundig verslag van met veel foto´s waarop te zien is dat de festiviteiten plaatsvonden vlak voor de Ibrahimi moskee. De moskee (waarin sinds de jaren ´90 ook een synagoge is gevestigd) was uiteraard allen open voor Joden en voor alle moslims gesloten. Zoals dat de hele week van Sukkot en Shemini-Atzeret, plus de dagen van Rosh Hashana en Yom Kippur ook het geval was. Hebron was voor de gelegenheid ook voorzien van nog een aantal exra Israelische checkpoints boven de gebruikelijke vaste checkpoints en no/go zones voor niet-joden.

6 opmerkingen:

Peter zei

Men hoeft alleen maar naar die agressieve moslimspoken te kijken (op de filmpjes) en men ziet dat dit schorem de schuldigen zijn en Joden aanvallen, maar jij, als jodenhater, zal hen altijd de schuld geven, want antisemitisme is wat socialisten bindt met het islamonazisme.
Ook opvallend, Tempelberg tussen aanhalingstekens. Volgende keer Israël?

Anoniem zei

Peter, natuurlijk zijn het de spoken die vernielingen aanrichten , vernielingen in de moskee of op het land van Palestijnen. Ook zijn het spoken die olijven stelen, waterputten vernielen en mensen aanvallen, wat een spoken toch. Maar het zijn niet de spoken waar jij een bloedspokenhekel aan hebt,
gr. jose

Peter zei

De vernielingen in die moskeet worden en werden door de Fakestijnen zelf aangericht. Filmpje staat op het net. Overigens als die keet, stinkt van de zweetvoeten, zo heilig is zouden die Fakestijnen er goed aan doen er geen vuurwerk in af te steken, er met stenen in gooien. Dat volk is geestelijk zo smerig als zij er uit zien.

Ik? Ik had de Tempelberg al lang schoongeveegd van die islamtroep. Dat fascistenvolk moord al ruim 1400 jaar en in alle landen ter wereld. Islam is een kanker dat met wortel en tak uitgeroeid dient te worden zoals nu duidelijk is te zien in Syrië en Irak.

Abu Pessoptimist zei

Peter,
Er staat ook nog een ander filmpje op het internet. Dat is buiten de moskee opgenomen. Ik weet niet of je dat ook gezien hebt, maar daarop kan je zien wie dat ''vuurwerk'' de moskee in schiet.

Iets anders: zonder dat ''fascistenvolk''met hun zweetvoeten (die hebben andere volken niet? )was ons waarschijnlijk weinig overgeleverd van de Grieks-Romeinse oudheid, nog los van de ontdekkingen op astronomisch-, wiskundig- en medisch gebied die de Arabieren zelf bijdroegen. Maar toch leuk zo'n authentiek razende racist hier als gast op dit blog te hebben, Peter. De meesten verpozen liever elders, bij Jalta, de Dagelijkse Schanddaad, of het inderdaad volstrekt stijlloze Geen Stijl. Blijf gerust je braaksels hier deponeren. Het is weer 'es wat anders, hier in deze omgeving.

Elisabeth zei

Nou meen ik toch dat juist Moslims hun voeten wassen voor ze hun religieuze plaatsen bezoeken...

Martijn zei

Peter,

Begrijp ik goed dat u tegenover de ‘agressieve moslimspoken’ van deze wereld de beschaving moet voorstellen, met uw potsierlijke getoeter, groezelige vooroordelen en groffe beledigingen?

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...