maandag 27 oktober 2014

Netanyahu geeft opdracht de bouw van 1.060 nieuwe huizen in Oost-Jeruzalem te plannen

De Israelische premier Benjamin Netanyahu heeft opdracht gegeven plannen te ontwikkelen voor de bouw van 1,060 nieuwe woningen in Joodse wijken (nederzettingen) over de Groene Lijn in Oost-Jeruzalem. Netanyahu gaf de opdracht nadat druk was uitgeoefend door de Raad van Joodse Gemeenschappen (nederzettingen) op de Westoever en nadat de coalitiepartner Bayit Hayehudi had gedreigd de coalitie op te blazen.
Haaretz meldt dat bronnen in het bureau van de premier zeggen dat de plannen 660 nieuwe woningen in Ramat Shlomo betreffen en 400 in Har Homa.
De Israelische Kanaal 2 televisie meldde zondag dat de Raad van de nederzettingen in Judea en Samaria (de Westoever) van de premier eist dat hij 2.000 nieuwe woningen op de bezette Westoever laat bouwen. Maar Netanyahu heeft dat vooralsnog van de hand gewezen, aldus bronnen in Habayit Hayehudi en de nederzettingenraad. Volgens de mededelingen van de tv zou de premier de eisen van de kolonisten en Habayit Hayehudi willen afhouden met beloftes van plannen voor infrastructurele verbeteringen.
Woensdag zal Netanyahu een bijeenkomst houden met leiders van Habayit Hayehudi en van de nederzettingenraad waar die plannen voor verbeteringen aan de infrastructuur ter sprake komen. Op de agenda staan, volgens Kanaal 2, plannen voor 12 nieuwe wegen op de Westoever, verbeteringen van de watervoorziening in de nederzettingen, de bouw van dorpen voor de huisvesting van studenten, plus de aanleg van parken en van een promenade in Gush Etzion als aandenken aan de drie tieners die deze zomer werden ontvoerd en vermoord.

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...