dinsdag 14 oktober 2014

Kolonisten stichten brand in moskee in dorp bij Nablus

Araqba mosque torched
(Foto: Rabbis for Human Rights).

Joodse kolonisten hebben in de vroege ochtend van dinsdag een moskee op de Westoever aangevallen en brand gesticht. Ooggetuigen zeiden dat de kolonisten kort na middernacht aankwamen bij de Abu Bakr moskee in Aqraba (ten westen van Nablus), er er leuzen op kalkten als ''Prijskaart'' en ''Kahane"' (een verwijzing naar een bekende racistische Amerikaans-Israelische politicus wiens partij indertijd werd verboden in Israel). Vervolgens goten ze benzine uit en staken de moskee in brand. De moskee werd licht beschadigd. Een gedeelte van de vrouwenruimte verbrandde, een aantal ramen sneuvelde en ook de deur werd beschadigd.

Ghassan Daghlas, de Palestijnse functionaris die voor de PA de activiteiten van de nederzettingen bijhoudt, zei dat enkele inwoners van Aqraba achter de kolonisten aan waren gegaan, maar dat ze waren verdwenen. Vervolgens waren veel inwoners te hulp gesneld bij het doven van het vuur.
Ongeveer vier kilometer van Aqraba ligt de nederzetting Itamar. De nederzetting Tapuah is eveneens vlakbij. Kolonisten van Tapuah waren de afgelopen dagen onder meer actief bij het vernielen van olijfbomen en het stelen van olijvenoogsten. Moskeeën zijn in de afgelopen jaren meermalen een doelwit geweest van zogenoemde ''prijskaart-aanvallen. Er is nog nooit een kolonist voor een dergelijke aanval bestraft.

Geen opmerkingen:

Egyptische president el-Sisi heft uitzonderingstoestand op

El-Sisi (Wikipedia) De Egyptische president Abdel Fattah el-Sisi heeft aangekondigd dat de sinds 2017 bestaande, in het hele land geldende u...