zaterdag 18 oktober 2014

Kolonisten hakken 50-tal olijfbomen om bij Bethlehem


(Foto Palestinian tv uit 2013)

Ibrahim Abu Latifa, een inwoner van het dorp Al-Jab'a bij Bethlehem, vond zaterdag 14 omgehakte bomen in zijn  boomgaard in de buurt van het dorp. Nog eens 36 andere olijfbomen, die eigendom waren van Mohammad Ahmad Masha’la en Ali Abu Latifa, waren eveneens omgehakt door kolonisten. (Of nee, wacht. Volgens de kolonisten doen de Palestijnen dat zelf om kolonisten de schuld te kunnen geven. Het verlies aan inkomsten nemen ze dan blijkbaar op de koop toe).
Het omhakken, verbranden, of verminken van olijfbomen is een belangrijk tijdverdrijf van kolonisten op de Westoever. Dat is met name het geval in de de oogsttijd, dat wil zeggen nu, in de maanden oktober en november. Olijven zijn één van de belangrijkste bronnen van inkomsten van de boeren op de Westoever.     

5 opmerkingen:

Gennadi zei

Ik was op vrijdag even bezig geweest met afhakken van olijfboom bij mijn casa op Costa Blanca, dorpje Monte Pego. Ik heb eerst met de gewone zaag geprobeerd maar het was niet gelukt. Olijfboomhout is zeer hard. Met de elektrische zaag lukte het wel maar de lawaai was zeker in de wijde omgeving te horen. En ik moet geloven dat de kolonisten ongemerkt tientallen olijfbomen afgehaakt hadden?

Abu Pessoptimist zei

Gennadi,
Die kolonisten hebben waarschijnlijk meer geoefend dan jij.(Al eens een bijl geprobeerd?) Bovendien die boomgaarden liggen vaak een stuk van het dorp vandaan, dus daar kan je best 's nachts flink wat met de kettingzaag werken zonder dat iemand het merkt.

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

@Gennadi. Nee hoor, dat hoef jij niet te geloven. En dit bericht

http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Study-96-percent-of-destruction-of-Palestinian-olive-tree-cases-fall-apart-due-to-police-incompetence-378724

hoef je ook niet te geloven, het stond tenslotte in een Israëlische krant, en het had betrekking op onderzoek door een Israëlische mensenrechtenorganisatie. Als het nou van Palestijnse kant was gekomen, dan had jij het misschien nog wel geloofd, niet waar Gennadi?

Au fond hoef jij helemaal niets te geloven wat jou niet bevalt, en met een kop zo hard als olijfhout, gaat dat je lukken, niets geloven.

Er komt een dag dat jij zelfs jezelf niet meer gelooft, dat is dan meteen het moment om weer enig geloof te hechten aan de mogelijkheid dat joodse kolonisten olijfbomen van Palestijnen kapot maken. Sterkte ermee.

Gennadi zei

Jaap. Dit artikel bewijst eigenlijk wat ik al zei. De daders zij niet gevonden omdat de daders zijn de eigenaren zelf. Het is geen enkele bewijs geleverd dat de bomen door de kolonisten en niet door de arabieren zelf zijn beschadigd. Vervolgens claimen zij flinke bedragen bij de verzekering.

En dan nog: zeer gelovige kolonisten vallen op Sjabbat de olijfgaard van de arabieren... Moet ik dat ook geloven?

Abu Pessoptimist zei

Gennadi,
Geloof wat je wilt, maar lees voor de verandering dit even. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/.premium-1.554690

Zeven doden en drie gewonden bij aanval op synagoge in Oost-Jeruzalem

Bij een aanval op de bezoekers van een synagoge in bezet, oostelijk Jeruzalem zijn vrijdagavond zeven mensen doodgeschoten, terwijl er tenmi...