zaterdag 11 oktober 2014

Israelische kolonisten vernielen olijfbomen bij dorp Yasuf

Yasuf - ياسوف : ياسوف
Yasuf (Foto: Palestine Remembered).

Enkele tientallen Israelische kolonisten uit de nederzetting Tapuah hebben vrijdag olijfbomen vernield en in brand gestoken van het Palestijnse dorp Yasuf in de regio Salfit. Het was de tweede aanval in de regio in even zoveel dagen. Israelische militairen stonden erbij en keken toe, meldden ooggetuigen.
De bomen die geslachtofferd werden behoorden toe aan Nafiz en 'Issam Ali Mansour. 'Issam Abu Bakr, de burgemeester van Salfit, waarschuwde de boeren dat zij land in de buurt van nederzettingen beter in groepen kunnen bewerken om beter voorbereid te zijn op dit soort aanvallen.
De aanval in Yasuf kwam een dag na een soortgelijke aanval bij Aqraba, ten zuiden van Nablus, waarbij kolonisten van de nederzetting Itamar een groep Palestijnse boeren aanviel en probeerde hun olijvenoogst te stelen.
Aanvallen als dit zijn een jaarlijks terugkerend fenomeen tijdens de oogsttijd van de olijven, die nu in het noorden van de Westoever begint. (De oogst in het zuiden van de Westoever begint een paar weken later). Olijventeelt is één van de van de belangrijkste bronnen van inkomsten van de boeren op de Westoever.

Geen opmerkingen:

Netanyahu gaat ten langen leste akkoord met uitstel, maar het is de vraag of dat genoeg is

Netanyahu heeft maandag in de loop van de dag besloten de voortgang van zijn wetgevend proces tijdelijk te stoppen, vermoedelijk tot na het ...