maandag 20 oktober 2014

Kolonisten nemen weer 10 appartementen over in Silwan in Oost-Jeruzalem

Home purchased by Jews in City of David
De site van de zender van de kolonisten Arutz 7 publiceerde deze foto met het onderschrift ''huis door Joden gekocht in de Stad van David''.

Joodse kolonisten hebben in de nacht van zondag op maandag maandag opnieuw twee appartementsgebouwen overgenomen in de wijk Silwan van Oost-Jeruzalem. Het gaat bij de gebouwen om in totaal 10 appartementen. De kolonisten namen ze om twee uur in de ochtend onder gewapende begeleiding in bezit.
De eigenaars van de gebouwen, Salah al-Rajabi en Imran al-Qawasme, hadden de gebouwen verkocht aan een Palestijn, Shams al-Din al-Qawasme, die ze op zijn beurt aan de kolonisten verkocht, aldus het Informatie Centrum van Silwan dat het nieuws bekendmaakte.
Op 30 september namen de kolonisten in Silwan al 23 appartementen over, die op - in een aantal gevallen - dubieuze manier van eigenaar waren verwisseld. De oorspronkelijke eigenaars zijn nog bezig rechtszaken aan te spannen.
Aryeh King, een ultra-rechts lid van de Jeruzalemse gemeenteraad, maakte bekend dat negen families in de twee appartementsgebouwen zijn getrokken. De gebouwen heten nu respectievelijk "Beit Ovadia" en "Beit Frumkin". Ze staan in wat wel het ''Jemenitische dorp'' wordt genoemd, een deel van Silwan (Shiloach, zeggen de kolonisten), waar tot eind jaren dertig Joodse Jemenitische immigranten hadden gewoond, zo meldt de site van de tv van de kolonisten, Arutz 7.
De verjoodsing van Silwan, dat ligt naast en boven opgravingen van de kolonistenbeweging Elad in een bijbels park dat de naam ''Stad van David'' draagt, gaat nu wel erg hard. De Amerikaanse regering tekende tegen de overnames van eind september bezwaar aan. Josh Earnest, de woordvoerder van het Witte Huis, zei toen dat de kolonisten "een agenda hanteren die alleen maar dient om de spanning aan te wakkeren". De Israelische premier Netanyahu kwam daarop met de uitspraak dat "Arabieren in Jeruzalem appartementen kopen en dat niemand ze lastig valt. Om dezelfde reden ga ik niet Joden vertellend dat ze niets mogen kopen in Jeruzalem, inclusief Silwan. We kunnen niet discrimineren, die aanpak vind ik niet acceptabel''.
Netanyahu's opmerking was een keiharde leugen. Palestijnse inwoners van Oost-Jeruzalem zijn ''ingezetenen'' van de stad en geen burgers van de staat Israel. Ze kunnen dus geen huizen kopen in West-Jeruzalem. Ook de talrijke nederzettingen rond en in Jeruzalem waarin woningen uitsluitend worden uitgegeven aan Joden, zijn voor hen taboe. Gewoonlijk krijgen ze niet eens vergunningen voor hun al bestaande huizen in Oost-Jeruzalem.

1 opmerking:

Anoniem zei

ALWEER EEN JOODSE LEUGEN. Denken ze dat niemand het vervolgd. brutaler gaat het niet. Het is voor het eerst dat ik hoor van Palestijnen die huizen mogen kopen of bouwen. Wat een leugen....!!! ...Cajosch

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...