dinsdag 28 oktober 2014

Israel sloopt behuizingen en bakkerij van Bedoeïenendorp in regio Hebron


Umm al-Kheir met op de achtergrond de Joodse nederzetting Karmel.

Israel heeft maandag in het Bedoeiënendorp Umm al-Kheir in het district Hebron vier onderkomens, een paar metalen structuren en een bakkerij verwoest. Mustasem al-Hathalin, een van de inwoners van Umm al-Kheir vertelde Ma'an News dat de bakkerij al eerder gesloopt is. De bakkerij is in feite een taboun, een gemeenschappelijke oven die constant brandend wordt gehouden. Sinds de dicht bij Umm al-Kheir gelegen nederzetting Karmel onlangs met zo'n 80 huizen flink is uitgebreid, klagen de bewoners daarvan over stankoverlast van de oven, die onder meer op mest van dieren van Umm al-Kheir wordt gestookt. Er is zelfs een rechtszaak over de taboun gevoerd. En volgens de inwoners van Umm al-Kheir hebben de kolonisten van Karmel meerdere malen geprobeerd de oven te blussen door er water op te gooien.
Inwoner Mustasem al-Hathalin voegde eraan toe dat de onderkomens huizen eigendom waren van Khairallah Suleiman al-Hathalin, Abdullah Salem al-Hathalin, Bilal Salem al-Hathalin, en Diwan Suleiman Abd al-Hathalin. De metalen structuren behoorden toe aan Maliha Hamad al-Hathalin and Halima Ahmad Awadallah al-Hathalin.
De Bedoeïenen van Umm al-Kheir wonen al in dit gebied sinds zij in de jaren '50 door Israel werden verdreven uit de omgeving van Tel Arad. Zij hebben het land gekocht van de inwoners van Yatta. Een woordvoerster van het militaire gezag gaf geen antwoord op vragen van het persbureau Ma'an over de reden voor de sloop.

Geen opmerkingen:

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...