woensdag 13 februari 2019

Gaza: een derde tiener overlijdt aan verwonding van demonstratie afgelopen vrijdag

Een 17-jarige jongen is dinsdag overleden aan verwondingen die hij afgelopen vrijdag opliep tijdens de demonstraties van de "Grote Mars van de Terugkeer"in Gaza. Het was Hassan Nofal, uit het Nusseirat kamp in het midden van de Strook. Hij stierf in het al-Aqsa ziekenhuis in Deir al-Balah. Volgen PNN en yahoo.com was hij getroffen door een traangasgranaat die van enkele meters afstand in zijn gezicht was geschoten. 
Afgelopen vrijdag stierven al twee andere tieners,  Hassan Iyad Shalabi en Hamza Mohammad Ishteiwi. Hun leeftijden werden opgegeven als 14 en 18 jaar. Later bleek dat ze 13 en 17 jaar waren. De 13-jarige Hassan Shalabi stief als gevolg van een schot in zijn gezicht toen hij op ongeveer 200 meter van het grenshek op de grond zat, in een kampement van de organisatie van de Gote Mars van de Terugkeer, meldt Defense for Children Palestine. 
Het aantal doden door Israeli's geweld sinds de demonstraties in Gaza op 30 maar begonnen staat nu op 261. Defence for Children merkt op dat daarbij tenminste vijf tieners van beneden de 18 jaar bij waren in de afgelopen maand. 

Geen opmerkingen:

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen ...