dinsdag 26 februari 2019

Israeli's vernielen zonnepanelen, ontwortelen 300 boompjes, en bekogelen of bekladden auto's

 De vernielde zonnepanelen in Wadi Sair. (Foto Ma'an)

Israelische bulldozers hebben maandagmorgen 28 dunam (2,8 hectare) land bij het dorp Barta'a in het district Jenin ''schoon'' geveegd''. Daarbij werd een 300-tal olijf- en amandelboompjes ontworteld. De bomen waren eigendom van Jamal Sharif Amarneh.
Zondag vernielden de Israeli's twee zonnepanelen die elektriciteit leverden aan twee huizen in het gebied Wadi Sair in het zuidoosten van het district Hebron. Inwoners meldden dat de vernieling werd uitgevoerd door kolonisten begeleid door soldaten. Ook de huizen van de eigenaars,  Ibrahim Khalil Shalaldeh en Abdullah Ibrahim Shalaldeh, werden overhoop gehaald en regelapparatuur werd vernield. Verder werden surveillance camera's vernield. en een derde huis, van Ahmad Shalaldeh, binnenste buiten gekeerd.
Zaterdagavond werden in het noorden van de Westoever, bij het Huwwara-checkpoint in de buurt van Nablus auto's van Palestijnen door kolonisten met stenen bekogeld. 
Mohammad Sawafta, uit het dorp Bardala zei dat zijn auto ernstig werd beschadigd en dat ook verscheidene andere Palestijnse auto's werden geraakt. Soldaten die het zagen gebeuren staken geen vinger uit. Wel stelden zij een nieuw tijdelijk checkpoint in en begonnen  zij Palestijnse auto's te doorzoeken, volgens Sawafta.

Donderdag vielen kolonisten in de nacht de dorpen al-Janiya en Ras Karkar, ten westen van  Ramallah, binnen en prikten daar de banden door van ten minste tien auto's. Ook kalkten ze racistische graffiti op een aantal auto's en muren. Onnodig te zeggen dat deze feiten niet werden gemeld voor de Hebreeuwse pers. Dat gebeurt namelijk slechts een enkele keer.

Geen opmerkingen:

Israeli's schieten weer twee Palestijnen dood en gespannen sfeer bij al-Aqsa

Mohammed Abu Kafia Israelische militairen hebben zaterdag en zondag weer twee Palestijnen gedood bij twee verschillende gelegenheden. Zaterd...