dinsdag 5 februari 2019

Israelische militairen schieten op motorrijders: één dode

Abdullah Tawalba
Israeli soldaten hebben maandag het vuur geopend op twee Palestijnse jongeren op een motorfiets bij de toegang tot het dorp al-Jalama, ten noordoosten van Jenin in het noorden van de Westoever. Eén van de twee, de 19-jarige Abdullah Faisal Omar Tawalba, werd daarbij gedood. Hij was geraakt aan meerdere kogels in zijn hoofd en benen. De andere jongen, de 15-jarige Omar Ahmad Hanana, is ernstig gewond maar zijn toestand is stabiel.
Ooggetuigen zeiden dat de twee op een motorfiets reden en dat het leger zonder enige reden het vuur op hen opende. Het leger verklaarde dat de twee een ''explosief'' naar de soldaten hadden gegooid. De ooggetuigen zeiden dat dit onzin was. Volgens het leger was ook niemand van de soldaten gewond. Volgens de ooggetuigen kwamen de twee terug van hun werk. Zij zeiden dat het Israelische leger van alles beweert om het vermoorden van Palestijnen te rechtvaardigen.
De Palestijnse gouverneur van Jenin Akram Rajoub zei dat het Israelische leger “rechtvaardigingen paraat schijnt te hebben voor het vermoorden van Palestijnen opdat ze op daden van zelfverdediging lijken''. Hij voegde er aan toe dat deze daden ''door de politieke leiders van Israel worden aangemoedigd''.
Palestijnse media wezen erop dat het Israelische leger de gewoonte heeft om lichamen van mensen die verdacht worden van aanslagen achter te houden. Het lichaam van de gedode Tawalba werd echter afgeleverd bij een ziekenhuis in Jenin.

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...