woensdag 21 februari 2018

Israel sloopt

Updated. De gemeente Jeruzalem heeft woensdag in Beit Hanina in het noorden van Jeruzalem een kleine winkel gesloopt. Het was een schoonheidssalon die toebehoorde aan Daoud Muheisen. Daarna stopte de slopers in de wijk Shu'afat waar een huis werd gesloopt dat eigendom was van Saleh Abu Khdeir. Het mat 110 vierkante meter en Abu Khdeir zei dat er zes mensen in woonden die nu dakloos zijn gemaakt.  Ook werd een landbouwschuur van Abu Khdeir omvergehaald van 21vierkante meter.
Vorige week woensdag de 14e werden in het district Hebron twee huizen van drie verdiepingen gesloopt die toebehoorden aan Anwar Sonoqrot en Ahmad al-Tamimi. Ze stonden in Beit Kahel ten westen van de stad Hebron. Een dag eerder, op dinsdag 13 februari, sloopte de gemeente Jeruzalem eveneens een winkel, ditmaal in Issawiya. 
De Israeli Daniel Seidemann van de NGO ''Terrestrial Jerusalem'' merkt op dat Israel sinds 1967 in Oost Jeruzalem 55,000 huizen voor Israeli's heeft gebouwd. Voor Palestijnen waren dat er minder dan 600. De laatste was 40 jaar geleden. De burgemeester van Jeruzalem, Barkat, heeft mooi praten met zijn uitsoraken als "we bouwen voor iedereen”.

Geen opmerkingen:

Egyptische president el-Sisi heft uitzonderingstoestand op

El-Sisi (Wikipedia) De Egyptische president Abdel Fattah el-Sisi heeft aangekondigd dat de sinds 2017 bestaande, in het hele land geldende u...