maandag 5 februari 2018

Kolonist neergestoken en gedood, dader spoorloos

Rabbijn Itamar ben Gal en de plek waar hij werd neergestoken. (Ynet)

Een Israelische kolonist is maandagmiddag neergestoken bij de ingang van de nederzetting Ariël. Hij rende daarna naar een bus die daar net stopte, riep om hulp en zakte vervolgens in elkaar. Personeel van de Rode Davidsster probeerde hem later tevergeefs te reanimeren. Hij werd naar het Beilinson ziekenhuis gebracht in Petah Tikva. Daar werd vastgesteld dat hij was overleden.
Het was de 29-jarige rabbijn Itamar ben Gal uit de nederzetting Har Brakha, één van de diehard nederzettingen in het noorden van de Westoever. Hij was vader van vier kinderen.
De man die hem neerstak ging er vandoor. Een officier van het Israelische leger zag hem rennen en reed hem aan met zijn auto, maar de man ontkwam desondanks. De Palestijnse dorpen in de buurt van Ariël werden door het leger doorzocht met behulp van honden maar zonder direct resultaat.Wel werd de rugzak van de dader gevonden, met wat kleren en zijn persoonsbewijs. Het is te verwachten dat zijn huis binnenkort wordt verwoest en familieleden worden opgepakt zoals in dit soort gevallen Israelisch gebruik is. Hijzelf loopt het risico te worden gevonden en te worden gedood.

Geen opmerkingen:

Israel valt voor de vierde keer het Shifa-ziekenhuis aan

Het Shifa-complex brandt (foto van X)  Israelische troepen zijn maandagnacht opnieuw het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad binnengevallen. Tanks...