vrijdag 16 februari 2018

Ruim tien miljoen Indiase vrouwen eisen vrijlating Ahed Tamimi en doen oproep tot steun aan BDS

Op de dag dat het proces begon tegen Ahed Tamimi, deden Indiase vrouwenorganisaties die tezamen ruim 10 miljoen vrouwen vertegenwoordigen, een oproep haar en alle Palestijnse kinderen in Israelische gevangenschap vrij te laten. De vrouwenorganisaties verklaarden zich tegelijkertijd voorstander van BDS (boycot van Israel).
In een verklaring stelden zij dat Israel Ahed en haar familie ten voorbeeld willen stellen, maar dat de Tamimi's in feite een prachtig voorbeeld zijn van de moed en het uithoudingsvermogen (de sumud) van het  Palestijnse verzet. Dit is het 70ste jaar van de Nakba en de ''ethnic cleansing'' van het grootste deel van Palestina, schrijven de organisaties. ''Israel heeft de controle overgenomen van 87% van het land van Palestina, handhaaft al meer dan tien jaar een bruut militair beleg van de Gazastrook, bouwt een betonnen muur van acht meter hoog rond Palestijnse gemeenschappen op de Westoever om hun land en water te stelen, en de illegale nederzettingen in bezet gebied breiden zich uit. De Palestijnen stellen hier een les in verzet tegenover voor de rest van de wereld. '' (..) ''Wij, de Indiase vrouwenbewegingen juichen de Palestijnse strijd voor vrijheid en we zijn solidair  met Ahed, Nariman en Noor Tamimi.
Wij eisen dat ze onmiddellijk in vrijheid worden gesteld en doen een beroep op bewegingen waar ook ter wereld deze eisen over te nemen. De Indiase vrouwenbewegingen hebben gevochten tegen de heftig hiërarchische systemen van patriarchaat, kasten, klasse en religieuze verschillen die onze maatschappij verdeeld houden. We begrijpen maar al te goed wat een gemilitariseerd patriarchaat betekent in het bleven van alledag.'' (...)
''Wij, de ondertekenaars, eisen de onmiddellijke invrijheidstelling van Ahed Tamimi en alle Palestijnse kinderen in gevangenschap. We geloven verder dat de beste manier om de strijd van Ahed en het Palestijnse streven naar recht, vrijheid en gelijkheid te steunen, steun voor de BDS  beweging is. (...) Boycots waren een essentieel onderdeel van onze eigen strijd tegen het kolonialisme, zij betekenden het einde van het Zuid Afrikaanse apartheidsregime en zij zullen de rug breken van het Israelische kolonisalisme, de bezetting en de apartheid.''
Ondertekenaars zijn onder meer: All India Democratic Women’s Association, International Association of Women in Radio and Television, India Chapter, All India Progressive Women’s Association, Janwadi Mahila Samiti, Delhi, Talking About Reproductive and Sexual Health Issues (TARSHI).
De Palestijnse BDS beweging tekent hierbij aan dat het recente bezoek van premier Benjamin Netanyahu aan India diverse protesten uitlokte, onder meer in New Delhi en Mumbay, en dat de steun van de vrouwenorganidsaties komt bovenop de steun van de All India Kisan Sabha (AIKS) landbouworganisatie van 17 miljoen leden, die in oktober 2017 steun uitsprak voor BDS.

2 opmerkingen:

Leo van Veen zei

LOL, vrouwen in India!!! en wat voor.

En dan te bedenken dat India een van de meest achterlijke landen is met zijn kastenstelsel, AIPWA is een marxistische en dus achterlijke want totalitaire, criminele ideologie, All India Kisan Sabha is een communistenkliek, Janwadi Mahila Samiti is een doorgewinterde communist/marxist/leninist en BDS is een antisemitische organisatie.

En dergelijke 'vrouwen' willen het kastenstelsel vervangen voor de criminele ideologie die marxisme heet, goed voor ruim 150 miljoen moorden, tendens stijgende


Abu Pessoptimist zei

''Leo van Veen'',
Marxisme verantwoordelijk voor 150 miljoen moorden? Lijkt me erg onwaarschijnlijk zelfs als u, wat aannemelijker klinkt, marxisme leninisme zou bedoelen. Het werkelijke aantal verbleekt sowieso in vergelijking met de aantallen slachtoffers van rechts: i.e.kolonialisme, slavernij en kapitalisme. Verder is BDS natuurlijk netzomin antisemitisch als Leo van Veen Leo van Veen is.

Libanon heeft na 13 maanden dus eindelijk een nieuwe regering

Najib Mikati (Wikipedia) Libanon heeft na 13 maanden eindelijk weer een kabinet. Premier Najib Mikati, een telecommunicatie miljardair uit T...