woensdag 14 februari 2018

Jeruzalem sloopt, en kolonisten vernielen auto's, slaan man het ziekenhuis in en belagen huizen

(IMEMC) Wie denkt dat de Israelische autoriteiten en kolonisten dezer dagen stil hebben gezeten heeft het mis. Maandag sloopte de  gemeente Jeruzalem  in de wijk al-Issawiyya in Oost-Jeruzalem twee gebouwtjes die respectievelijk als pizzeria en als een klein restaurant in gebruik waren. Het ene gebouwtje stond er al tien jaar het andere was twee jaar oud. Behalve de gebouwtjes werd ook een aantal bomen neergehaald. Bovendien schoten de Israeli's een paar rondes ''rubberkogels'' en traangas af op omstanders die probeerden tussenbeide te komen.
Dinsdag net voor het aanbreken van de dag deed en aantal kolonisten uit de nederzetting Yitzhar een rondje door de plaatsen Awarta en Jeet in de buurt van Nablus. In Awarta werd van één auto de voorruit vernield en van een anderee de banden doorgeprikt. In Jeet werden de banden lek gepikt van drie auto's. In beide gevallen werden de auto's met spuitbussen van teksten voorzien als ''prijskaart'' en ''dood aan de Arabieren''.
 (PNN)
In het gebied van Um al-Firan, ten noorden van Jericho in de Vallei van de Jordaan, vielen Israeli's diezelfde dag Hamza Zubeidat (39) aan terwijl hij met zijn familie aan het werk was op het land. Hij belandde met diverse snijwonden en kneuzingen in het ziekenhuis.
Woensdag waren de kolonisten van Yitzhar alweer op pad. Ditmaal waren huizen in Assira al-Qibliya ten zuiden van Nablus het doel. Met een man of 30 vielen zij huizen aan van Ahmad Dawood and Jawad Abdul Raouf. Er werd schade aangericht (ruiten gebroken en dergelijke) maar gelukkig raakte niemand gewond.

Geen opmerkingen:

Israeli's schieten vierde Palestijn dood bij demonstraties tegen ''wilde'' nieuwe nederzetting

Ahmad Bani Shamsa  Israelische militairen hebben bij de ''wilde'' nederzetting Evyatar ten zuiden van Nablus opnieuw een sl...