woensdag 21 februari 2018

Tweede kamer vindt het niet erg dat Ahed Tamimi gevangen zit en D66 is een flutpartij

De Nederlandse regeringspartijen VVD, CDA en D66 vinden het geen probleem dat minderjarige Palestijnse kinderen door Israel 's nachts van hun bed worden gelicht, maandenlang in voorarrest zitten en maanden of zelfs jaren gevangenisstraf kunnen krijgen. Dat blijkt nu de Tweede Kamer dinsdag een motie heeft verworpen van Sadet Karabulut (SP), waarin werd gevraagd dat de regering aandringt op vrijlating van het meisje Ahed Tamimi en andere Palestijnse kinderen. Medeondertekenaars waren  de PvdA en Groen Links, DENK,  50PLUS en PvdD stemden ook vóór. De motie was overigens in overeenstemming met een pleidooi van Amnesty International en andere mensenrechtenorganisaties.
De regeringspartijen houden het liever bij 'gottegot' en 'tuttut', de ''krachttermen'' waarmee de meeste Europese landen Israel al jaren tot de orde roepen, terwijl de bezetting rustig doorgaat, de nederzettingen blijven groeien en bloeien en de mensenrechten voortdurend stevig worden verkracht.Typerend is de reactie van D66, die onder woorden wordt gebracht in een email aan een briefschrijver:
Hartelijk dank voor uw e-mail aan D66. 
De berichten over Ahed Tamimi en de gevangenneming van Palestijnse kinderen in Israëlische detentie hebben ons ook bereikt. We vinden dit zeer zorgelijk, ook gezien de omstandigheden waarin kinderen worden opgesloten. De schending van mensenrechten nemen we heel zwaar op. We hebben ook kennisgenomen van het rapport van Amnesty International. D66 is er echter geen voorstander van dat Nederland zich bemoeit met de rechtsgang van een ander land. Wij willen niet dat er direct voor vrijlating wordt gepleit, simpelweg omdat het vanuit hier moeilijk is om de precieze situatie met alle omstandigheden in acht genomen in te schatten en een oordeel te kunnen vellen. Bovendien kunnen dergelijke oproepen soms averechts werken. Wel zijn we natuurlijk niet blind voor de berichten. D66 vindt niet dat Nederland stil moet blijven. Er zijn andere manieren waarop Nederland de druk op Israël op kan voeren en die moedigen we dan ook zeker aan. Nederland heeft dat ook al gedaan: zo heeft de Nederlandse vertegenwoordiging vanuit de Palestijnse gebieden de eerste zittingsdag recentelijk bijgewoond. Samen met Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Zweden was Nederland aanwezig in de rechtszaal om zo onze betrokkenheid bij de zaak aan te tonen, en te laten zien hoe hoog we dit opnemen. Daarnaast heeft de EU Israël opgeroepen om de rechten van de Palestijnse minderjarigen in detentie te respecteren, naar aanleiding van de zaak van Ahed Tamimi. Deze verklaring is mede opgesteld op aandringen van Nederland.
De zaak ligt momenteel onder de rechter. Als buitenlandse mogendheid willen wij ons niet mengen in de lokale rechtsgang, omdat dat vaak averechts werkt. D66 zet in op diplomatieke manieren om Israël te bewegen.
Ik vertrouw erop u voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
Robin Gijsbers

Let wel: D66 praat over de ''rechtsgang'' waarmee ze zich niet willen bemoeien omdat dat ''averechts zou kunnen werken''. De rechtsgang!! Het gaat hier om militair bezettingsrecht, een tachwork dat is samengesteld uit wat overblijfselen Jordaans recht, een enkele Britse maatregel uit de mandaatsperiode en vooral heel erg veel Israelische militaire ''orders''. Het heeft niets te maken met het op zichzelf goed functionerende Israelische rechtsssesteem. En het wordt uitgeoefend door Israelische officieren in uniform, die in 99,74 procent van de gevallen meegaan met de strafeis. Maar van hieruit is het dus blijkbaar ''moeilijk de precieze situatie met alle omstandigheden in te schatten'' volgens D66. Een lulliger verdediging van een fout stemgedrag ben ik in lang niet tegengekomen. Maar D66 is dan ook, dat wordt hoe langer hoe duidelijker, gewoon een flutpartij. Over de VVD, PVV, FvD hoeven we het niet te hebben, daarvan viel niets anders te verwachten. En het CDA, dat er prat op gaat christelijke naastenliefde te prediken, laat weer eens zien dat principieel zijn eigenlijk gewoon te moeilijk is voor deze partij. Maar dat is eigenlijk ook geen nieuws. De rechten van willekeurig opgepakte, slecht tot schandalig behandelde en opgesloten kinderen (Amnesty International), de Tweede Kamer gaat gewoon over tot de orde van de dag.

11 opmerkingen:

nevelleven zei

Volledig met je eens. Als Sharon niet met zijn dikke kop op de tempelberg was verschenen in september 2000 om de Palestijnen op te fokken om zodoende de rechts neo liberale republikeinse orthodoxe Joden de macht te bezorgen in Israël tijdens de verkiezingen dan was vermoedelijk 9/11 exact een jaar later en de war on terror en de oorlogen nu in het midden oosten en de vluchtelingenstroom en de spanning tussen Europa en Rusland en de blunder Trump waarschijnlijk nooit gebeurd. De wet van Murphy is bewezen.

Meir zei


nevelleven zei...Als Sharon niet met zijn dikke kop op de tempelberg was verschenen


Ja man, een echte jodenstreek. 'Volk is niet te vertrouwen, moslims ook en daarom maken zij al 1400 jaar jacht op joden

Zeg nevellen, is jouw naam misschien Adolf, die hield er ook zulke gestoorde ideeën op na, zag ook overal de lange arm van die 'parasieten'.
In ieder geval zit je gebeiteld op dit blog met een nazi en antisemiet als Heijmans want die laat zich weer fiks in de antisemitische kaarten kijken met de stront die jij over joden uitgooit

O ja, Hijmans, ik ben het 1x met je eens, D66, die homoclub is 10x niks, er hangt een lijkenlucht om de leden

Jaap Hamburger zei

'D66 is er echter geen voorstander van dat Nederland zich bemoeit met de rechtsgang van een ander land.'

Wat nobel van D'66. Laat D'66 zich dan vooral ook niet uitlaten over de rechtsgang in Turkije.

Voorts: het steunen van een parlementaire motie willen uitleggen als 'bemoeienis door Nederland met de rechtsgang elders', dat lijkt mij staatsrechteljke onzin. Pas als de Nederlandse regering stappen zet 'bemoeit NL zich ergens mee.'En die 'bemoeienis' kan in allerlei vorm gegoten worden.

De partij wil zich niet uitlaten over een militaire rechtsbedeling die stoelt op een illegale bezetting. Een verdachte die in strijd met het internationale recht overgebracht is naar het territoir van de bezettende mogendheid.

D'66 zal de confrontatie hierover met coalitiepartner CU en CDA wel niet aan willen gaan. Verschuilt zich achter NL en EU.

Laf.

bruijntje zei

ik mis in het rijtje DENk, toch een islamistische partij zou ik zeggen en die laten hun geloofsbroeders in de steek?

Meir zei

Als die Arabieren direct de pedofiel en antisemiet Mo de strot hadden doorgesneden zag het er aanzienlijk vreedzamer uit op aarde. Dan stonden de Twin Towers er nog, waren bibliotheken niet platgebrand, enz enz. Nu zien wij ons genoodzaakt met de regelmaat van de klok het volkje in de Gazastrook wat uit te dunnen, wat ik niet betreur. Bloed van die nazi's zie ik graag vloeien.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Jij praat al net zo dom als je grote voorbeeld Netanyahu, die meende dat Hitler de Jodenvernietiging was ingefluisterd door de mufti.
Ik weet niet welke bibliotheken volgens jou door moslims zijn platgebrand, maar wat ik wel weet is dat die bibliotheken er niet gestaan zouden hebben als de moslims destijds niet de kennis van de klassieken (en van henzelf trouwens ook) aan ons door hadden gegeven. Joden, die in die tijd meestal in het Arabisch schreven, waren daarbij vaak de vertalers.

Abu Pessoptimist zei

Unknown,
Niet goed gekeken, denk ik. DENK staat er gewoon bij. Het is trouwens geen islamistische partij. Zo'n partij vindt u allen in verre buitenlanden.

Jominee zei

Is er een reden waarom je de CU niet noemt c.q. buiten schot laat?

Anoniem zei

als de moslims destijds niet de kennis van de klassieken (en van henzelf trouwens ook) aan ons door hadden gegeven.

ROFLM!!!!

Alexandria
Ctesiphon
Otranto
Nalanda
Cairo
San Nicholas di Casole
enz enz

Recent: https://www.theguardian.com/world/2011/dec/19/cairo-institute-burned-during-clashes

Je bent duidelijk geen journalist, van geschiedenis geen weet, maar wel een poseur.

Wie ons voor de voeten loopt moet maar de gevolgen accepteren.

Abu Pessoptimist zei

Jominee,
Nee niet echt een reden. Ik ben er gewoon vanuit gegaan dat de CU zo pro Israel is dat geen misdaad of mensenrechtenschending van de Israeli's hen ooit te ver gaat en dat dus hun tegenstem geen nieuws was. Maar dit was slordig, ik had ze gewoon in het rijtje regeringspartijen moeten noemen.

Abu Pessoptimist zei

Anoniem,
Het boek dat u vermoedelijk citeert geeft overigens ook een opsomming van christelijke boekverbrandingen. Het is maar om je in te prenten dat moslims er zeker geen patent op hebben. Ook de brand in het gebouw in Cairo waaraan u refereert, met de documenten uit de Napoleontisch tijd is natuurlijk niet aan moslims te wijten. Dat is wel heel kort door de bocht. Het was de Arabische Lente. En die was zeker geen zaak van islamisten of zelfs alleen maar moslims.
De bekendste bibliotheekverbranding is de natuurlijk de bibliotheek van Alexandrië. Ik heb daar, toen destijds het besluit in Egypte viel om een nieuwe Alexandrijnse bibliotheek te bouwen, als correspondent een artikel over geschreven. Daarin schreef ik dat christelijke bronnen vermelden dat de Arabieren hem in brand hebben gestoken en dat Arabische bronnen zeggen dat het de christenen waren (en dat al in de vijfde eeuw.) Ik kwam tot de conclusie dat de laatste veronderstelling plausibel overkomt en dat een in die tijd heersende uiterst fanatieke en bekrompen bisschop, wiens naam ik nu niet meer weet en die ik ook niet ga opzoeken, op grond van de bronnen een logische verdachte leek. Maar bij gebrek aan overgeleverd bewijsmateriaal is er natuurlijk geen uitspraak met 100 procent zekerheid meer te doen. Laten we het erop houden dat het op zijn minst omstreden blijft.
Wat u intussen volstrekt nalaat is in te gaan op het door mij genoemde feit dat de Alexandrijnse bibliotheek, ondanks deze brand, een heel belangrijke rol heeft gespeeld bij de overdracht van de Griekse en Romeinse bronnen uit de oudheid. Via onder meer de hoven van de latere Abbasidische kaliefen in Bagdad en niet te vergeten via het ""Moorse"" Spanje heeft die wijsheid uiteindelijk in de 11e en 12e eeuw (christelijk) Europa bereikt. U mag mag me intussen best een poseur noemen en blijven roepen dat de wereld er beter aan toe was geweest als er nooit moslims hadden bestaan. Maar bedenk dan voordat u me weer gaat tegenspreken, dat dit mijn vakgebied was en is als journalist en Arabist.

Tenminste 15 kinderen in Noord-Gaza gestorven als gevolg van ondervoeding

Een dropping Tenminste 15 kinderen zijn  de afgelopen dagen overleden in het Kamal al-Adwan ziekenhuis in Gaza-stad als gevolg van uitdrogin...