woensdag 21 februari 2018

Jongen in Gaza (19) overlijdt alsnog aan verwondingen

Een 19-jarige Palestijnse jongen uit Gaza  is woensdag alsnog overleden aan verwondingen die hij vorige week vrijdag opliep toen Israelische militairen het vuur openden op een groep demonstranten bij het ''grenshek'' ten oosten van het vluchtelingenkamp  al-Bureij.  
 De situatie van de jongen, Ahmad Mohammad Abed-Rabbo Abu Hilo uit het Bureij kamp, was sinds vrijdag kritiek. Hij werd naar het  al-Aqsa ziekenhuis in Deir al-Balah gebracht en later naar het Shifa hospitaal in Gaza stad, maar daar is hij dus overleden.  
 Bij dezelfde gelegenheid vielen er overigens niet minder dan 23 gewonden bij diverse protestmarsen in de Gaza-strook, onder wie meerdere mensen die werden geraakt door Israelische geweerkogels.
Met scherp schieten op demonstranten, en vaak ook boeren, die het wagen te dicht bij het grenshek te komen, is een gebruikelijke bezigheid van de Israelische bezetters. Zo luiden blijkbaar de schietinstructies.  Zaterdagavond vuurden de Israeli's zelfs ook een tiental tankgranaten af op een groepje jongeren bij het dorpje al-Shokah, ten oosten van Rafah, in het zuiden de Gazastrook. Twee jongens van 17, Salem Mohammad Sabbah en zijn vriend Abdullah Ayman Salim Irmeilat, werden daarbij gedood.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtig!!!

Abu Pessoptimist zei

Anoniem,
Dat is de ware geest! Van het fascisme wel te verstaan, het zionisme van Juden über Alles.

Elisabeth zei

Na wat gekluns met een explosief dat langs het hek van het ghetto was geplaatst door de gevangenen waren Israelische gewond geraskt. Het Israelische publiek wil dan bloed zien, dus heeft het leger wat tieners doodgeschoten. Zo gaat het moderne Sparta met zijn Heloten om.

En weer overlijdt een Palestijnse puber door Israelische kogels

  Youssef Mohareb Palestijnse medische kringen hebben maandag bevestigd dat een 17-jarige puber uit het dorp Abwein (ten noorden van Ranalla...