zondag 4 februari 2018

Les op de puinhopen van je gesloopte school

 Israel heeft zondagmorgen twee schoollokalen vernield van het Bedoeïenendorp Abu Nuwwar., in de omgeving van 'Eizariyya in Jeruzalem. De school was gebouwd met subsidie van de EU voor Bedoeïenen van de stam van de Jahalin, die in 1949 door Israel verjaagd werden uit de Negev woestijn. Volgens Israel was er geen vergunning gegeven voor de school. Dat kan kloppen: Israel wil de Jahalin opnieuw verjagen, ditmaal naar een stedelijke omgeving bij Jericho. De Jahalin weigeren dat, ze zouden dan hun levenswijze moeten opgeven. Overigens liep er nog een zaak tegen de sloop bij het Hooggerechtshof.
 De schoollokalen waren in gebruik bij 30 leerlingen van de derde en vierde klas. Ze kregen aanvankelijk les op de puinhopen. Later werden ze echter tijdelijk ondergebracht in een kapperszaak en een guesthouse. (En dan beweert Israel nog dat de kinderen door hun ouders worden opgevoed om de Israeli's te haten. Je zou zeggen: daar hebben ze hun ouders helemaal niet voor nodig. (Foto AP).

Geen opmerkingen:

Protesten tegen diefstal grond in Beita eisen achtste slachtoffer

Ali Khabisa  De demonstraties tegen de Israelische diefstal van grond in het Palestijnse dorp Beita ten zuiden van Nablus hebben vrijdag opn...