zondag 25 februari 2018

Israelische marine vermoordt jonge visser

De doodgeschoten Ismail Saleh Abu Ryala (via Twitter).

De Israelische marine heeft zondagavond een visser uit Gaza doodgeschoten  en twee van diens collega's verwond. De dode visser is de 18-jarige Ismail Saleh Abu Ryala, uit het Shati’ vluchtelingenkamp ten westen van  Gaza-stad. De twee waren de eveneens 18-jarige Mahmoud Adel Abu Ryala, en ‘Ahed Hassan Abu Ali (26). Zij werden gevangen genomen door de marine. 
Het hoofd van het syndicaat van de vissers, Nizar Ayyash, zei dat de drie aan boord van een vissersboot waren die op de weg terug was naar de haven toen de Israelische kanonneerboot hen beschoot. ''Alle drie werden rechtstreeks onder vuur genomen,''aldus Ayyash die eraan toevoegde dat ze alledrie door de marine werden meegenomen, inclusief Ismail die later overleed. De boot kon door collega-vissers naar de haven worden teruggesleept.
Ayyah ze dat niet duidelijk was waarom de Israelische marine het vuur had geopend. De vissers bevonden zich binnen de grenzen van het door de Israeli's afgebakende visgebied, volgens hem. 
De Israeli's dachten daar echter anders over. Israelische kranten meldden. op gezag van het leger,
die zoals gewoonlijk van geen enkele kanttekening werd voorzien, dat de boot zich buiten de zes mijlsgrens bevond en dat er niet op waarschuwingen was gereageerd. Daarna was geschoten op de romp van de boot, volgens het leger, maar de visser waren toch geraakt en één van hen was later overleden.   
Het Palestijnse Centrum voor de mensenrechten (PCHR) tekent hierbij aan dat de aanvallen van de Israelische marine gewoonlijk binnen de grens van zes mijl plaatsvinden. Dat is in strijd met wat Israel hierover gewoonlijk beweert.

5 opmerkingen:

Meir zei

Hé, kijk nou toch eens, een 'arme' 'visser' met een speedboot (nieuw) van ruim 450.000 Shekel en een Yamaha buitenboordmotor van ruim 17.000 Shekel.

Hijmans verspreid dus fake nieuws met zijn arme vissertjes die uit vissen gingen en geeft zelf het bewijs met zijn foto.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Ik zie geen speedboat, wel een Yamaha buitenboordmotor waarvan we niet weten of die van deze visser was, en of hij tweedehands was of wat dan ook. Wat we wel weten is dat deze jongen nu dood is. Zonder reden doodgeschoten door de Israelische marine. Zoals dat vaker gebeurt. Fakenieuws? Kijk liever eens in de statistieken van B'tselem of zo en tel op hoeveel mensen dat meest morele leger ter wereld sinds het jaar 2000 naar de andere wereld heeft geholpen. Het moet iets zijn in de buurt van 14 a 15.000.

Mart zei

@Meir

Hé, kijk nou eens, over ‘fake news’ gesproken:

- waar is die nieuwe speedboot waarover u het hebt? De foto uit gevaren?
- hoe weet u dat de buitenboordmotor van de visser was en wat die hem heeft gekost? Goede connecties in Gaza?
- en waar schreef Abu precies dat de visser arm is? Nergens, zegt u?

Abu, mooi stuk. Bedankt voor de waardevolle nieuwsvoorziening.

elisabeth zei

Al die kerken in Urk zouden eens aandacht moeten besteden aan het doodschieten van vissers in Gaza!

Elisabeth zei

Nu houden ze zijn lichaam vast, omdat de Goldin familie daarop staat. Die familie zou zijn woede beter kunnen richten op de eigen regering, die hun zoon liever liet sneuvelen dan gijzelaar worden, maar nee, ze pakken een vissersfamilie het lichaam van hun zoon af.

Libanon heeft na 13 maanden dus eindelijk een nieuwe regering

Najib Mikati (Wikipedia) Libanon heeft na 13 maanden eindelijk weer een kabinet. Premier Najib Mikati, een telecommunicatie miljardair uit T...