donderdag 13 maart 2014

Duizenden bij begrafenis van door Israelische militairen doodgeschoten student Saji Darwish

Saji Darwish 
(Foto Al-Jazeera). 

Duizenden hebben woensdag de begrafenis bijgewoond van Saji Darwisj, een 18 jarige student journalistiek die maandag door Israelische militairen  werd doodgeschoten nadat hij terugkwam van het voederen van de geiten. De soldaten meenden dat hij stenen naar auto's had gegooid en doodden hem met een schot in het hoofd.
Saji's lichaam werd van Ramallah naar de universiteit van Bir Zeit gebracht waar hij student was. Daar werd een gedenkdienst gehouden bij het monument voor de door Israel gedode studenten van de universiteit. Dat zijn er inmiddels 26. Er werden gedeelten uit de Quran gelezen en er werden speeches gehouden. Eén van de professoren zei dat Saji's naam tot het eind van dit studiejaar elk college genoemd zal worden, als ''symbool van een constructieve respectvolle generatie''.

Herdenking bij de universiteit (Al-Jazeera). 

Vervolgens werd Saji in een optocht, begeleid door de rode vlaggen van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina waarvan hij lid was, naar zijn dorp Beitin gebracht, waar hij werd opgewacht door dorpsgenoten en huilende familieleden. De imam prees hem daar in een dienst als een gelovig en  moreel hoogstaand lid van de gemeenschap. De moskee, waar een dienst voor hem werd gehouden, was veel te klein voor belangstellenden.

Cemetery in the West Bank village of Beitin, during the funeral of Saji Darwish, Tuesday, March 11, 2014. (Photo: Allison Deger)
Op de begraafplaats van Saji's dorp, Beitin.  (Foto Allison Deger)


saji1

4 opmerkingen:

klaas zei

"student " , hahahha

"terugkwam van het voeren van de geiten " , hahahaha

En jij denkt dat we deze doorzichtige leugens geloven, Abu ? Haahahahhaaha

Abu Pessoptimist zei

Ja klaas,
student hahaha, aan de universiteit van Bir Zeit hahaha, 18 jaar hahaha en nu dood hahaha omdat de soldaten van het meest morele leger van de wereld hahahahaha, hem zonder verdere plichtpegingen vermoordden met een kogel door zijn kop, haha. (De zoveelste hahaha die het zo verging hahahahaha).
En zo iemand als jij verwijt MIJ dat ik racist ben??
woehahahaha...

klaas zei

Je bent zeker een racist , Abu. Als je dagelijks een volstrekt eenzijdig en ongenuanceerd propaganda verhaal ophangt over Israel en de Palestijnen, ben je een keiharde racist, Abu.

Let wel, ik ben helemaal niet tegen kritiek op israel, integendeel, maar de volstrekte ongenuanceerdheid is gewoon racistisch. Wen er maar aan.

Abu Pessoptimist zei

klaas,
kijk eens aan, wat een wijsheid! Kritiek op Israel mag! Als je het maar beperkt tot opmerkingen dat hun hasbara wel eens wat te wensen over laat natuurlijk, of zoiets.
En wie bepalen wat racistisch is? Of eenzijdig? Diegenen die hard beginnen te lachen als 18-jarige studenten, nep-rechters uit Jordanië, automobilisten in Tulkarem of mensen in Gaza door moreel hoogstaande Israelische soldaten worden doodgeschoten alsof het konijnen zijn.
Laat me niet lachen. Dit is het racisme voorbij, je bent gewoon een fascist. Of een geval voor de GGD natuurlijk.

Israeli's vallen vluchtelingenkamp binnen, doden twee man en vernielen infrastructuur

  Israelische militairen zijn zondagmorgen het vluchtelingenkamp Nur Shams bij Tulkarem binnengevallen met een groot aantal gepantserde jeep...