maandag 31 maart 2014

Foto's: herdenking Dag van het Land

Image By Afif Amira - WAFA News
Arrestatie bij de Damascus poort in Jeruzalem (Foto WAFA)

De ´Dag van het Land´ is ook zondag weer herdacht met diverse demonstraties zowel binnen de Groene Lijn als in de bezette gebieden. De Dag van het Land herinnert aan protesten tegen grootscheepse onteigeningen van grond van Palestijnse gemeenten in Galilea iin 1976. Door moorddadig politieoptreden bij  deze vreedzame demonstraties werden zes mensen gedood.
In Oost-Jeruzalem waren diverse botsingen door politieoptreden tegen vreedzame betogers. Het aantal arrestaties en gewonden bleef echter beperkt. Bij de Bab al-Amoud (Damascus Poort) werd één man opgepakt, en eenheden van de grenspolitie joegen vervolgens de betogers uiteen. Een vrouw raakte gewond door pepperspray in haar gezicht. Ook in Essawiya, een Palestijnse wijk van Jeruzalem, vonden botsingen plaats. In At-Tur plantten jongeren boompjes ter gelegenheid van de Dag van het Land op stukken land die onteigend dreigen te worden.

Demonstratie in Jaffa. (Activestills.org)

In Hebron werd een protestmars gehouden warain onder meer de teruggave van het ´´Rajabi-huis´´ aan de Palestijnse eigenaars werd geëist. Het Israelische hooggerechtshof bepaalde onlangs dat het gigantische huis, hoewel via trucs verkocht, rechtmatig eigendom van kolonisten is. Nu komt er een nieuwe nederzetting bij in Hebron, dichtbij de Ibrahimi moskee In Tulkamer vielen diverse gewonden door overmatige bloostelling aan traangas. 

Boompjes planten in het Aida-kamp bij Bethlehem. (Activestills)


Politie in actie in Al-Khadr bij Bethlehem. (Activestills.org) 
 
Boompjes planten in At-Tur bij Jeruzalem (Ma´an)

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...