zondag 2 maart 2014

Kolonisten verplaatsen caravans van het ene Palestijnse privé-terrein naar het andere


Een inwoner van Al-Khadr, bij Bethlehem, Muhammad Abdullah Sbeih, is er na lang aandringen in geslaagd vier Israelische caravans, of mobiele huizen, van zijn land te laten verwijderen, zo heeft een woordvoerder van het plaatselijke volkscomité tegen de Muur en de nederzettingen, Ahmad Salah, bekendgemaakt. Dat gebeurde afgelopen donderdag. Twee van de caravans werden echter nog dezelfde dag geplaatst op privé-grond van weer een andere inwoner van Al-Khadr, Ali Abu Ghalyoun.

De caravans waren vier jaar eerder op het land Sbeih neergezet door een kolonist, Hananel Shear-Yashuv, uit de nabijgelegen ''outpost'' Sde Boaz. Sbeih was erin gelaagd een gerechtelijke uitspraak te bemachtigen die de kolonist gebood de caravans te verwijderen. Volgens het Palestijnse persbureau Ma'an News had de Israelische krant Haaretz in maart 2013 gemeld dat Israel een order had uitgevaardigd om de caravans te verwijderen, waarbij het een officier van justitie aanhaalde die zei dat dat snel zou gebeuren. Nadat Sbeih een paar keer had geklaagd, gebeurde dat afgelopen donderdag inderdaad, zo meldde woordvoerder Ahmad Salah. Maar nog dezelfde dag werden dus twee van de caravans op het land van Abu Ghalyoun, aan de westkant van Al-Khadr, geplaatst, nadat dit eerst met bulldozers was geëffend.
In Kafr Qaddoum, ten westen van Nablus, hebben Israelische kolonisten zondag 200 nieuw geplante olijfboompjes ontworteld, zo heeft Ghassan Daghlas, de man die voor de PA de activiteiten in de nederzettingen volgt, bekendgemaakt. De 200 stekjes behoorden toe aan Nathmi Obaid.

Geen opmerkingen:

Israeli's maken nog een vijfde slachtoffer in de buurt van Jenin

Abdallah Abu Hassan Het Israelische leger is vrijdagmorgen de plaats Kafr Dan, ten noordwesten van Jenin, binnengevallen en heeft daar een 1...