woensdag 26 maart 2014

Gemeente Jeruzalem verwoest moskee, annex woonhuis in wijk At-Tur


(Ma'an)
Israelische bulldozers hebben woensdagmorgen een gebouw van twee verdiepingen verwoest in de wijk At-Tur van Oost-Jeruzalem. Het gebouw herbergde een moskee, een medisch centrum en twee appartementen waarin 11 mensen woonden, meldt het persbureau Ma'an News.
Het gebouw was eigendom van Ghadir Abu Ajram Abu Ghaliya, die Ma'an vertelde dat het huis door de Gemeente Jeruzalem was gesloopt zonder voorafgaande waarschuwing/ Ook had de Gemeente een uitspraak had genegeerd van het Israelische hooggerechtshof, waarbij de sloop was uitgesteld en een hoorzitting over de kwestie was vastgesteld in de komende maand mei. Abu Ghaliya zei 18 jaar geprobeerde te heben een vergunning voor het pand te krijgen. Jeruzalem sloopte al eerder in 2007 een ander pand van Abu Ghaliya.

Dinsdag sloopte Israel ook een huis en een schuur voor het vee in de buurt van Jericho, meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Palestijnse inwoners van Jeruzalem en van de Westoever krijgen vrijwel nooit vergunningen om te bouwen of voor al bestaande huizen. Sinds Israel in 1967 Oost-Jeruzalem en de rest van de Palestijnse gebieden bezette, zijn tenminste 27.000 Palestijnse huizen op die manier gesloopt.

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...