zaterdag 1 maart 2014

Israeli's schieten psychisch verwarde vrouw dood bij grenshek met Gaza


Israelische militairen hebben vrijdag ten oosten van Khan Younis in de Gazastrook een psychisch verwarde Palestijnse vrouw doodgeschoten. Woordvoerder Ashraf Al-Qudra van het ministerie van Gezondheid van Gaza zei dat ambulances zaterdagmorgen het lichaam borgen van de 58-jarige Amna Qudaih. Zij was vrijdagavond laat neergeschoten in de buurt van het grenshek van Gaza, maar ambulances konden haar in het donker niet bereiken. Israel heeft een strook van mimimaal 300 meter van de grens tot ''no-go zone'' bestempeld. De vrouw was doodgebloed.
Palestijnen uit de omgeving zeiden dat de vrouw mentaal instabiel was. Zij zeiden dat ze was neergeschoten door soldaten vanuit een wachttoren ten oosten van het dorpje Abasan al-Kabira ter hoogte van Khan Younis.

Volgens de lezing van een Israelische legerwoordvoerster was ''een verdachte het grenshek ten oosten van Kan Younis genaderd'' en hadden de militairen eerst waarschuwingsschoten afgevuurd. Daarna hadden de soldaten op de onderste ledematen gemikt. ''Er was sprake van treffers,'' aldus de woordvoerster.
Vrijdag werd in Beit Lahiya, in het noorden van de Gazastrook tijdens een protest tegen de no go -zone een 20-jarige man in zijn been geschoten. Op 13 februari stierf de 26-jarige Ibrahim Suleiman Mansour nadat hij tijdens een vergelijkbaar protest in zijn hoofd was geschoten. Sinds december zijn op deze wijze acht Palestijnen gedood en 38 gewond, volgens cijfers van het ministerie van Gezondheid in Gaza.

Geen opmerkingen:

Alaa Abdel Fatah heeft onze hulp nodig

Het is waarschijnlijk veel mensen ontgaan dat ik een hele tijd niets over Egypte heb geschreven. Daar waren twee redenen voor. In de eerste ...