maandag 26 november 2012

BBC-cameraman Masharawi verliest nog een familielid

Deze foto van BBC-cameraman  Jihad Masharawi die zijn 11 maanden oude zoontje Omar begraaft ging de wereld over aan het begin van Israels actie 'Pillar of Defense', (hij stond ook op dit blog). De foto is nu weer actueel want intussen is ook Jihads broer Ahmad overleden aan de brandwonden die hij opliep toen een Israelische raket in de tuin van het huis van de familie landde. Drie leden va de familie Masharawi zijn dus nu slachtoffer van dit Israelische precisiebombardement op terroristische doelen: Omar (11 maanden), Heba Masharawi Turk (19), de zes maanden zwangere schoonzus van Jihad, en Jihads broer.
Ander nieuws als nasleep van Pillar of Defense (of Pillar of Cloud?, beide namen worden gebruikt) is dat vandaag een Israelische delegatie naar Cairo is vertrokken voor  - indirecte - onderhandelingen met Hamas over een verdere uitwerking van de bepalingen van het staak-het-vuren. 
 Een belangrijk onderwerp dat nu aan de orde komt,  zo vertelden leden van de delegatie van Hamas, is het openen van de doorgangen aan de grenzen. Israel heeft intussen de ruimte waarin mag worden gevist uitgebreid van drie naar zes zeemijlen en ook de strook grond van Gaza langs de grens die het tot 'veiligheidszone' had bepaald drastisch teruggebracht. (De breedte van de strook varieerde va 300 meter tot soms wel 1500 meter en bevatte een groot deel van de beste gronden van Gaza. Het is niet duidelijk of de hele zone nu is opgegeven, er zijn nog steeds incidenten).          

Geen opmerkingen:

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen ...