vrijdag 9 november 2012

Israelische leger doodt 13-jarige jongen in Gaza

Hamid Younis Abu Daqqa 
Een Palestijnse tiener is donderdag in het zuiden van de Gazastrook gedood door Israelisch vuur. De 13-jarige Hamid Younis Abu Daqqa stierf volgens de woordvoerder van het ministerie van Gezondheid,  Ashraf al-Qidra,  nadat Israelische troepen in het wilde weg het vuur hadden geopend op huizen en boerderijen te oosten van Khan Younis. Volgens Al-Qidra was hij getroffen door zwaar machinegeweervuur, hetzij van tanks of van helikopters.
Ma'an News bericht ook dat Israelische militaire voertuigen donderdag  kort de strook binnendrongen en dat er schotenwisselingen plaatsvonden met Palestijnse militanten. 

De Israelische krant Haaretz meldt het incident ook: de krant bericht dat een onbemande militaire jeep bij het grenshek met Gaza door een explosieve lading de lucht in vloog en volledig werd vernield. Ook raakte een militair 'zeer licht' gewond. Daarna zouden troepen het vuur hebben geopend 'op een open veld' om te checken of er nog meer explosieve waren in de omgeving. De krant meldt terloops dat daarbij 'volgens Palestijnse bronnen een 13-jarig kind werd gedood'. Het leger, zo meldde de krant, 'heeft de zaak in onderzoek' . (Dat is de standaardformule die het leger in dit soort zaken uitspreekt, AbuP.).
Er zijn de afgelopen drie weken drie vergelijkbare incidenten geweest waarbij explosieve ladingen aan de grens met Gaza afgingen. Drie weken geleden werd een militair voertuig beschadigd. Een paar dagen later ging een bom af bij een doorgangshek, waarbij een Israelische compagniescommandant van de Givati Brigade, kapitein Ziv Shilon, ernstig gewond raakte. Deze week ontplofte een bom bij een APC (Armored Personnel Carrier). Drie soldaten raakten gewond en de APC werd zwaar beschadigd.
  The body of Hmeid Abu Daqqa, 13, is pictured at the morgue of a hospital in Khan Yunis, in the southern Gaza Strip on November 8, 2012. Daqqa died after being hit by bullets fired from an Israeli helicopter in the Gaza Strip, a medical official told AFP. AFP PHOTO/ SAID KHATIB
 Het lichaam van Hamid Abu Daqqa in de morgue (AFP).

Geen opmerkingen:

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen ...