vrijdag 23 november 2012

Leon de Winters racisme en joodse organisaties die zich eens op het hoofd zouden moeten krabben


''En woensdag was het weer raak. In Amsterdam zei hij bij een solidariteitsbijeenkomst voor Israël - georganiseerd door onder andere het CIDI - dat de bevolkingsgroei in Gaza gestopt moet worden door anticonceptiemiddel in het drinkwater te doen. De zaal barstte uit in gelach en applaus volgde. Maar hoe schokkend het ook klinkt, het gelach van het publiek, in combinatie met de persoon De Winter is geen nieuws. Nieuws wordt het wanneer hij niets schokkends zegt. Leon de Winter is Leon de Winter. Lees zijn Elsevier columns eens, ik ken hem niet anders: van hem gaan er dertien in een dozijn. Kijk maar eens op een Twitter en Facebook, De Winters in overvloed. Ze hebben slechts een podium nodig om hun onverdraagzaamheid te etaleren.
Zo ook bij De Winter.
Het zijn wat mij betreft vooral de tv-programma’s, de kranten, de radiostations en organisaties als het CIDI die het mogelijk maken dat deze hofnar zijn rol kan blijven vervullen en zijn racistische uitspraken faciliteren. Dus mocht je de moeite nemen om boos te worden, richt je woede dan wel tot de juiste personen.
Het zou jammer zijn als eindredacteuren en de mensen die om hem kunnen lachen de woede-dans ontspringen.
Het zijn niet mijn woorden, Abdelkarim El-Fassi schreef dit op de Joop (hier is het hele stuk - met meer weerzinwekkende uitspraken van de grote schrijver dW. En hier valt De Winter te beluisteren op Radio 1 voor wie niet wil geloven dat hij het echt gezegd heeft).

Ik kan echter niet anders dan Abdelkarim El-Fassi van harte bijvallen. Leon de Winter is het probleem niet. Leon de Winter is een ongeleid projectiel, een halve gare, een man die Arabieren haat zoals vroeger mensen Joden haatten, zonder argumenten, vanuit de onderbuik. ´Het probleem is de tv-programma´s, kranten, radiostations en organisaties als het CIDI die het mogelijk maken dat deze hofnar zijn rol kan blijven vervullen en zijn racistische uitspraken faciliteren,´ schreef El-Fassi.
Helemaal waar. Maar het probleem gaat nog verder dan dat. In wezen is het probleem oók het karakter van die bijeenkomst. Een bijeenkomst waar een racistische ´grap´ over het stoppen van anticonceptiemiddelen in het drinkwater kan worden begroet met applaus en gelach. Wie de moeite neemt de opname van radio 1 te besluisteren hoort trouwens nog meer racistische geluiden, van een andere spreker (ik vrees dat het rabbijn Evers is) die platvloerse, racistische opmerkingen maakt over de veronderstelde haatcultuur van moslims. Dat is kennelijk bon ton op een dergelijke Joodse solidariteitsbijeenkomst met Israel.
En het probleem is niet tot Nederland beperkt. Wat te denken van dit proza:
 "Operation Pillar of Defence is an entirely understandable response to the intolerable assault upon the citizens of Southern Israel and the continued provocations of Hamas --‐ an antisemitic terrorist organisation," the signatories stated. "We take pride in the commitment of Israel's political and military leadership to leave no stone unturned in seeking to avoid civilian casualties and remain true to the Jewish ethical ethos that underpins the doctrine of the IDF."
Dit was een gezamenlijke verklaring van ongeveer alle Joodse organisaties in Groot-Brittannië die werd afgegeven vrijwel meteen nadat het Israelische militaire leiderschap´  in overeenstemming met ´het ethos van joodse ethiek dat de doctrine is van het Israelische leger´ de aanval hadden geopend door de militaire leider van Hamas te doden. En dat net nadat deze een kladversie in handen had gekregen van een overeenkomst voor een langdurig bestand, waarover hij aan het onderhandelen was. De verklaring ´die met trots´ werd afgegeven, moet zijn geschreven in het volle besef van hoe de vorige veldslag van Israel in 2009, in één van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld was uitgepakt, en wat daarover door mensenrechtenorganisaties als Amnesty International, Human Rights Watch, B´tselem, en het Palestijnse Centrum voor de Mensenrechten (PCHR) naar buiten was gebracht. (En dan laat ik het Goldstone-rapport nog maar even buiten beschouwing).

Hoe zal ik het zeggen? Dat joodse organisaties sympathie voelen voor Israel, er verbonden mee zijn, is logisch en voor de hand liggend. Maar wat minder logisch en voor de hand liggend is, is dat dit wordt gedaan met een blindheid voor de feiten die langzamerhand onbegrijpelijke vormen gaat aannemen. Israel is al 45 jaar en bezettingsmacht, het breidt met een ongekende snelheid de nederzettingen uit in Palestijns gebied, het heeft sinds 1993 geen enkel - nee, eigenlijk nog nooit - een serieus vredesvoorstel op tafel gelegd en het heeft alleen al de laatste dertig jaar een aantal oorlogen en militaire veldtochten op zijn naam waarvan er niet één echt een verdedigingsoorlog kan worden genoemd. Er is kortom wel eens reden voor wat meer distantie - zeker voor joodse religieuze organisaties die in het wonderlijke Nederlandse spraakgebruik ´kerkgenootschappen´ worden genoemd  Die horen over religie te gaan en niet over politiek.
 Joden stellen altijd  terecht - wij Joden mag ik in dit geval zeggen - dat wij niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor wat Israel doet en dat anti-Israelische uitingen die zich tegen Joden en joodse organisaties hier keren, verkeerd zijn geadresseerd. Israel is immers daar, en wij zijn hier. Maar dat argument wordt wel heel erg dun als die zelfde joodse organisaties maar steeds als een blind paard solidair blijven met een Israelische regering - het is de meest rechtse ooit op dit moment - die  zwarte vluchtelingen uitzet of in gevangenissen opsluit, in volle vaart de Westoever blijft judaïseren en nu - opnieuw - een slachtpartij in Gaza aanricht die, als men de moeite zou nemen om de feiten echt tot zich door te laten dringen, totaal onnodig en bovendien totaal nutteloos was.
Dat blind achter Israel blijven aanlopen, ook als Israel duidelijk bezig is misdaden tegen de menselijkheid te plegen (iets waar ongeveer alle organen die tot oordelen bevoegd zijn het over eens zijn), in plaats van de daden van Israel met normale, juridische en menselijke maatstaven tegen het licht te houden, maakt de Nederlandse joodse organisaties in wezen wél medeplichtig aan wat Israel uitvoert. Dat is een onethische houding - over joodse ethiek gesproken. En de kans is aanwezig dat de joodse organisaties er op den duur ook over zullen worden aangesproken. Maar wat hoe dan ook helemaal en totaal moet worden veroordeeld, is als dit soort solidariteitsbetuigingen met onrechtvaardige oorlogsdaden dan ook nog eens gepaard gaat met onvervalst racistische uitingen van iemand als De Winter of welke rabbijn dan ook. Racisme, op een joodse bijeenkomst. Ik denk dat het hard nodig is dat de leiders van officieel joods Nederland zich eens op het hoofd krabben en zich afvagen waar ze mee bezig zijn. Was het niet rabbijn Hillel in de oudheid, die zei dat het jodendom samengevat neerkwam op niet een ander aandoen wat je niet wilt dat jou zelf zal worden aangedaan? 

21 opmerkingen:

Esther zei

"Ahmed Jabari was een militair leider". Dus Tanja Nijmeijer is soldaat of korporaal. Jabari was een moordenaar, niets anders.


"racistische opmerkingen maakt over de veronderstelde haatcultuur van moslims"

Islam is geen ras en op youtube staan legio filmpjes met kinderen die popelen om Joden af te slachten. De haat wordt hen dagelijks met de paplepel ingegeven.
http://www.youtube.com/watch?v=jwN2M6ZIIRU

In het handvest van Hamas staat duidelijk dat Joden uitgeroeid dienen te worden.
http://www.adl.org/main_israel/hamas_charter.htm

Je 'kladversie' is niets waard want de leider van de Egyptische Mosmimbroeders, Mohammed Badi heeft direct weer opgeroepen om Israël te vernietigen en dus aangeeft dat alle Joodse organisaties gelijk hebben
http://www.washingtonpost.com/world/middle_east/day-after-president-brokered-gaza-truce-egypts-brotherhood-cleric-slams-peace-with-israel/2012/11/22/7b29575e-34a1-11e2-92f0-496af208bf23_story.html

"alleen al de laatste dertig jaar een aantal oorlogen en militaire veldtochten op zijn naam waarvan er niet één echt een verdedigingsoorlog kan worden genoemd."
Terreur van dagelijkse beschietingen, aanslagen, moorden, infiltraties en 12000 raketten is dus normaal.

Dat is Gaza een slachtpartij is aangericht is lachwekkend. Hat het IDF gewild was het in een dag een zandvlakte geweest. Dat was Jabari uit zijn auto geschoten tussen het publiek.

Israël zet geen 'zwarte' vluchtelingen uit maar laat geen zogenaamde asielzoekers binnen die menen te kunnen parasiteren, die illegaal uit Egypte binnengesluisd worden, een land dat nu door een terroristische organisatie, de MB wordt geleid.

Israël heeft voortdurend geklaagd bij de over de beschietingen maar men trok zich er niets van aan. Pas toen Israël aanviel om zich te verdedigen wist deze antisemitische bende niet hoe snel zij moesten reageren.

Daphne zei

Abu, Het Zevenmanschap, een gezelschap van geëngageerde Amsterdammers, heeft vanochtend een Open Brief geschreven aan de besturen van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam en de NIHS Amsterdam. In die brief vraagt men of de besturen zich willen distantiëren van de uitspraak van Leon de Winter. Er is dus echt wel een appèl vanuit de buitenwereld om dit niet goed te keuren. Niet dat ik iets van die besturen verwacht, maar het schudt ze in elk geval wakker uit hun winterslaap.

Likoed Nederland zei

Leon de Winterj maakte deze grap na het onzinnige verwijt dat Israel genocide pleegt. Hij wou demonstreren hoe volkomen krankzinnig dat is want het aantal Palestijnen in Gaza is onder Israelisch bewind verviervoudigd.

Dus begreep iedereen in de zaal dat het een grap was en sommigen moest er om lachen.

Je kan het smakeloos of flauw noemen, maar vooral niet serieus nemen.

Elisabeth zei

Het aantal bewoners van Gaza is onder Israelisch bewind inderdaad op een nogal schokkende manier gegroeid: Door etnische zuivering werden Palestijnse bewoners van wat nu Israel is met geweld verjaag naar Gaza, zodat 70% van de bevolking daar niet oorspronkelijk uit Gaza kwam maar bestond uit vluchtelingen. Hun nakomelingen zitten daar meer dan 60 jaar later nog steeds opgesloten en kunnen niet terug naar hun bezittingen in Israel. Hoor de getuigenis van Amnon Neumann maar eens over de etnische zuiveringen waar hij zelf aan deelnam. Het refrein is telkens: "We joegen ze naar Gaza."

http://zochrot.org/en/video/testimony-amnon-neumann-palmach-soldier


Ja, en daar moeten hun nakomelingen nu nog steeds toezien hoe Israeliers de vruchten plukken van bezittingen die ooit van hen waren.

Om met zo'n beladen historische achtergrond een grap te durven maken over anticonceptie en Gazanen die fokken als konijnen is niets minder dan lolbroeken over genocide.

Maar van De Winter verwachtte ik al niet meer anders.

Sanne zei

Dit is niet smakeloos, het is ook niet flauw, het is walgelijk!

Anoniem zei

Als dit nu eens over joden gezegd was door een moslim Likoed, zouden we het dan ook niet serieus moeten nemen? Ik heb de radio of tv er nog niet over gehoord, maar dan was het wel anders geweest.

Corrie

Abu Pessoptimist zei

Ik ben nu net thuis (17.30 uur).Ik ga het rijtje af:

Esther, punt voor punt:
- Jaabari een moordenaar? Mag je zeggen van mij. Als je erbij zegt dat hij wat dat betreft een kleuter was vergeleken met Ariel Sharon of Ehud Barak
- de filmpjes op Youtube van kinderen die lelijke dingen zeggen zijn er vaak op gezet door Joden die willen laten zien dat moslims niet deugen. Ze zijn verkeerd, maar gelukkig niet representatief. Ze vallen in het niet bij de uitspraken, filmpjes, foto´s en helaas ook veel harde bewijzen van het feit dat (veel) Joden maar wat graag Palestijnen doden.
- De vertaling van de Anti-Defamation League van het Handvest van Hamas deugt niet.
- Je kan niet lezen. In het WaPo-artikel zegt Mohammed Badie juist dat pas in allerlaatste instantie wapens gebruikt moeten worden.
- Terreur van beschietingen en aanslagen? Ja, van Israelische kant vooral. Vóór Gaza had Israel dit jaar al 71 Palestijnen vermoord.
(En daar laat ik het even bij, Esther).

Dahne,
Het Zevenmanschap? Ik had er nog nooit van gehoord. Zie dat Lody van der Kamp erbij zit en Erwin Olof (?). Voor de rest (her)ken ik niemand. Ik denk niet dat LJG en NIHS hier wakker van zullen liggen.
Afgezien daarvan ging het mij zeker niet alleen om De Winter, maar ook - en vooral - over de manier waarop die organisaties als blinde paarden achter Israel aanhobbelen en bij alles wat Livni, Olmert, Barak en Netanyahu doen - ook al zijn het de meest afkeurenswaardige moordpartijen - adhesie betuigen.

Likoed NL,
De stijlfiguur om eerst een beschuldiging te uiten die niemand dit keer geuit heeft voor zover ik weet, en dan vervolgens die zelf belachelijk te maken, kennen we van De Winter. Hij zwelgt in dat soort hyperbolen. U zegt dat het een grap was en dat denk ik zelf ook, maar het was een racistische grap en die zijn per definitie allesbehalve leuk. Ze zijn eigenlijk gewoon fout.
De proef op de som: Ik denk dat niemand gelachen zou hebben als de grap was gemaakt over Joden. Bijvoorbeeld: laten we anticonceptiemiddelen doen in het drinkwater van de bevolking van de nederzettingen, dan lossen we het probleem zo op. Of: waarom stellen we anticonceptie niet verplicht voor alle zionisten, misschien dat de Joden die we zo overhouden dan gewoon even vrede sluiten met de Palestijnen.
Snapt u? Dat is niet grappig. Dat is racistisch.

Anoniem zei

Zelfs Kees van der Staaij, dia anders zo tegen abortus en geboortebeprking is moest er om lachen, heb ik begrepen. Fijne christen. Meer om je voor te schamen.

Corrie

jack zei

@ Likoed.
"Het aantal Palestijnen in Gaza is onder Israelisch bewind verviervoudigd."
.
Fijn dat u zelf aangeeft dat de Palestijnen onder Israelisch bewind staan. Blijkbaar is dat voor u de normaalste zaak van de wereld en dat onderstreept nogmaals uw racistische denkwereldje. Eigenlijk zou Israel zelf dus de puinzooi moeten opruimen die ze daar veroorzaakt heeft.
.
Verder bent u blijkbaar van mening dat Israel geen genocide zou plegen als ze morgen driekwart van de gazanen zou uitmoorden. Want: "de bevolking zou dan in vier jaar gelijk zijn gebleven, hoezo genocide? "
Persoonlijk hanteer ik de term genocide wanneer onschuldige burgers van eenzelfde etnische afkomst in grote getalen vermoord worden door mensen van een andere etnische afkomst. Je zou in dit geval inderdaad kunnen redetwisten of er sprake is van grote getalen.
Maar de verhouding van 170 dode palestijnen tegnover 5 dode israeliers zegt dan wel niet alles maar toch wel iets.
.
Verder moet het u toch wel opgevallen zijn dat uw anti-islam propaganda zijn vruchten afwerpt en dat vooral bij de joods (israelische) medemens. De denkwijze van steeds meer joden wordt steeds racistischer van aard, getuige diverse internetfora. Want het smerige grapje van De Winter en vooral het gelach erna is helaas geen uitzondering meer.Gefeliciteerd met uw succes.De slachtoffer van de holocaust zullen postuum wel trots op u zijn.
.
Verder vond ik het gebeurde in gaza weer ietsje draaglijker worden na de column van Justus van Oel op de radio. Want niets is zo helend als het vertellen van de waarheid.
Maar ik zie dat uw gestapo afdeling hem ook al weer heeft weten op te sporen.
.
http://www.justusvanoel.nl/asp/detail_columns.asp?id=590#top

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

Ik stel voor de kramp van de politieke correctheid meteen te laten varen, niet te opponeren tegen L. de Winter, hem geen strobreed in de weg te leggen, maar hem integendeel te prijzen, aan te moedigen en toe te juichen op de ingeslagen weg verder te gaan.

Hij heeft meer dan genoeg talent om de Gretta Duisenberg van de Israëllobby te worden.

Hup Leonneke, ga door, meer, meer, je bent er bijna!

Je kan het, jezelf ophangen aan je eigen woorden! Je kan het!

Likoed Nederland zei

@Jack

Het Israelisch bewind was van 1967 tot 2005. Die perioden bedoelde de Winter ook.

Toen verviervoudigde de bevolking ruim, en dat had dus niets met een vluchtelingenstroom te maken.
Wel met het feit dat de levensverwachting enorm toe nam en de babysterfte afnam, bijvoorbeeld door de Israelische inversteringen in gezondheidszorg en waterleidingen. In de woorden van de Winter "Israel trok het gebied uit de Middeleeuwen."

Wat de Winter exact gezegd heeft, vindt u hier:
http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Leon-de-Winter/355442/Bevolkingsexplosie-oorzaak-geweld-Gaza.htm

Abu Pessoptimist zei

Likoed NL,
Dank voor de verwijzing naar Elsevier. Nu weet ik dat De Winters optreden als 'cultuurhistorisch deskundige' nog veel racistischer was was dan ik dacht. Ik moet om te beginnen mijn opmerking over rabbijn Evers terugnemen. Ook de opmerkingen over de veronderstelde haatcultuur van moslims kwamen van De Winter. Neem bijv. deze: 'Toch hebben veel Gazanen op Hamas gestemd. Waarom? Omdat ze de joden meer haten dan dat ze van hun eigen kinderen houden.'
Het getuigt zowel van totaal onbenul als van blinde moslimhaat om zo'n enormiteit uit te kramen. (En ik moet eraan toevoegen dat het weinig moeite kost nog een stuk of wat meer opmerkingen op te diepen van hetzelfde ranzige, ongeïnformeerde domme kaliber).
Maar dan nog iets over uw, en de Winters opmerkingen over investeringen en veronderstelde verbeteringen van de levensstandaard in de Gazastrook door Israels toedoen. Ik raad u aan even het artikel 'The Gaza Strip: A case of Economic De-Development'
( http://www.palestine-studies.org/files/pdf/jps/1069.pdf ) te lezen van Harvard-docente Sara Roy. Zij is een van de beste Gaza-deskundigen die er zijn, volgt de ontwikkelingen daar al sinds de jaren 60 en geeft met behulp van harde cijfers en gegevens aan dat Israel sinds 1967 vooral bezig is geweest de economie (en infrastructuur) van Gaza systematisch zoveel mogelijk te vernielen. Misschien dat het lezen van dat stuk ertoe kan bijdragen dat u voortaan niet meer op mijn site (of uw eigen Likoed-site) met van die onzin aan komt zetten over Israels zegenbrengende werk in Gaza. (En wat De Winter betreft, ach die man heeft gewoon niks met wetenschap,feiten en cijfers. Daarvoor is geen plaats in het door hemzelf gecreëerde één-dimensionale wereldbeeld).

Elisabeth zei

Noem mij eens een gebied waar in de periode 1967 tot 2005 de bevolking NIET dramatisch is toegenomen! (Israel heeft zeker de hele wereld uit de Middeleeuwen getrokken!)

Het is overigens altijd weer lachen om te zien hoe Israel-apologisten met de geschiedenis van de Palestijnen omgaan: De Joodse geschiedenis kan niet ver genoeg terug worden gevolgd, maar de Palestijnse geschiedenis begint toevallig altijd net NA de Nakba. (Een duidelijke uiting van een kwaad geweten, lijkt mij.) En als er al over de periode daarvoor gesproken wordt dan worden de Palestijnen afgeschilderd als middeleeuwse barbaren die hun Israelische meesters dankbaar zouden moeten zijn die die zo vriendelijk waren hun land van hen over te nemen.
"Daar werd iets groots verricht". Ja hoor.

De rest van de wereld is al uit hun koloniale dromen ontwaakt, nu Israel nog.

jack zei

@jack
Verkeerde link erbij gezet, hier wel de juiste:
http://www.radio1.nl/items/66288-column-van-justus-van-oel.lightbox
@ likoed
Een demografiscg gegeven is dat het bevolkingsaantal toeneemt naarmate de armoede toeneemt. Dat zegt eigenlijk wel voldoende.
http://nos.nl/artikel/441795-gaza-terug-naar-de-middeleeuwen.html

Abu Pessoptimist zei

Een prachtige column,Jack. Een aanrader voor iedereen die dit leest.

Anoniem zei

Ja, dat was mooi gezegd van Justus van Oel. Ik dacht nog: "dat kan Frits Barend, die daar ook zat, mooi in zijn zak steken."

Corrie

Jaap Hamburger zei

Citaat uit het lange propaganda-, pardon opiniestuk van de heer L. de Winter in Elsevier

(zie http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Leon-de-Winter/355442/Bevolkingsexplosie-oorzaak-geweld-Gaza.htm ):

"Dat is het lot van de joden. Zij zijn volgens de filosoof George Steiner de uitvinders van het moderne geweten, en daarvoor worden zij door velen gehaat. De joden hebben met de uitvinding van het geweten, zo’n 3000 jaar geleden, de lat voor de mensheid hoog gelegd, te hoog misschien wel voor velen, en dat wordt hen niet in dank afgenomen."

Een interessant maar helaas nogal onbewijsbaar inzicht, weliswaar niet van de heer L. de Winter zelf, maar van de filosoof G. Steiner.

De hele mensheid collectief geweten-loos, toen doken ‘de joden’ op in ‘de geschiedenis’ en toen was er het individuele geweten, vooralsnog alleen weggelegd voor ‘de joden’. Een zwaar lot, tot op de dag van vandaag, deze uitverkiezing. Niet nieuw trouwens in het 'gedachtengoed' van De Winter, hij komt al jaren aanzetten met dit 2e-hands filosofietje. De zoon van de voddenboer verloochent zich niet.

En het moet gezegd: vooral voor de Israëli's ligt de morele lat keer op keer te hoog, veel te hoog, en dat nemen zij de joden niet in dank af.

Franklin Ryckaert zei

"De rest van de wereld is al uit hun koloniale dromen ontwaakt, nu Israel nog."

Dat kan niet. Die andere landen hadden kolonies, Israel is een kolonie, "ontwaken" zou zelfmoord betekenen.

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

Citaat uit de verklaring van de Engels joodse 'gemeenschap':

"We take pride in the commitment of Israel's political and military leadership to leave no stone unturned in seeking to avoid civilian casualties and remain true to the Jewish ethical ethos that underpins the doctrine of the IDF."

Toepasselijke beeldspraak! "Geen steen op de andere laten (om burgerdoden te vermijden), en dat op basis van het Joods-ethische ethos."

Het bombarderen van Gaza was eigenlijk een Joods-morele morele kruistocht, begrijp ik, waarbij geen steen op de andere bleef staan, in overeenstemming met de doctrine van het politieke en militaire leiderschap van Israël.

Dat is zo slecht nog niet gezien door de joods-ethische ethici die deze verklaring in elkaar hebben geknutseld.

Elisabeth zei

Ik zal het nog even proberen na te zoeken, maar volgens mij is dat warrige filosofietje over hoe de Joden het geweten zouden hebben uitgevonden niet afkomstig van George Steiner, maar van de heer A. Hitler (terug te vinden in Mein Kampf).

Zo zie je maar dat Joden ophemelen en Joden demoniseren twee kanten van dezelfde medaille zijn.

Elisabeth zei

Ik was even weg om wat slavenmoraal tot mij te nemen, maar na thuiskomst heb ik het opgezocht en het klopt inderdaad dat A. H. een gelovige was van hetzelfde theorietje als De Winter.
"Das Gewissen ist eine jüdische Erfindung und wie die Beschneidung eine Verstümmelung des menschlichen Wesens.“
Het gaat ook niet terug tot George Steiner maar tot Nietzsche. Hitler had blijkbaar in de boeken van Nietzsche rondgeneusd waar hij wat halfbegrepen ideeën uit haalde, zoals dat het geweten een Joodse uitvinding zou zijn, en dat via de Jood Jezus de “slavenmoraal van het Christendom” zich verspreid had. Volgens Hitler had dit de vitaliteit van het Arische ras ondermijnd, maar hij zou de Ariërs van al die introspectie bevrijden en er het bevel van de Leider voor in de plaats stellen.
Die Vorsehung hat mich zum größten Befreier vorbestimmt. Ich befreie die Menschen … von den schmutzigen und erniedrigenden Selbstpeinigungen einer Gewissen und Moral genannten Schimäre und von den Ansprüchen einer Freiheit und persönlichen Selbständigkeit … Der christlichen Lehre von der unendlichen Bedeutung der Einzelseele und der persönlichen Verantwortung setzte ich mit eiseskalter Klarheit die erlösende Lehre von der Nichtigkeit und Unbedeutendheit des einzelnen Menschen … an die Stelle eines göttlichen Erlösers tritt das stellvertretende Leben und Handeln des neuen Führergesetzgebers, das die Masse der Gläubigen von der Last der freien Gewissensentscheidung entbindet."

Veelzeggend dat ook de Winter aangetrokken wordt door dit soort warrig gemythologiseer over Joden.

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...