woensdag 21 november 2012

Text Cease fire in Gaza Strip

Agreement of Understanding For a Ceasefire in the Gaza Strip
(source Reuters) 
1  (no title given for this section)
A. Israel should stop all hostilities in the Gaza Strip land, sea and air including incursions and targeting of individuals.
B.All Palestinian factions shall stop all hostilities from the Gaza Strip against Israel including rocket attacks and all attacks along the border.
C. Opening the crossings and facilitating the movements of people and transfer of goods and refraining from restricting residents' free movements and targeting residents in border areas and procedures of implementation shall be dealt with after 24 hours from the start of the ceasefire.
D. Other matters as may be requested shall be addressed.

2: Implementation mechanisms:
A. Setting up the zero hour for the ceasefire understanding to enter into effect.
B. Egypt shall receive assurances from each party that the party commits to what was agreed upon.
C. Each party shall commit itself not to perform any acts that would breach this understanding. In case of any observations Egypt as the sponsor of this understanding shall be informed to follow up.

5 opmerkingen:

Elisabeth zei

Dit kan bijna niet, toch? Heeft Obama dan toch iets gedaan?

Abu Pessoptimist zei

Misschien, Elisabeth. Maar ik denk dat het meer zo was dat Israel, net als in 2006 in Libanon, iets was begonnen waarover het geen macht had. Zoals Hezbollah in 2006 Noord-Israel in zijn greep hield met raketten, zo hield Hamas Zuid-Israel en zelfs de grote steden in zijn greep. En wat Israel ook bekendmaakte over het uitschakelen van lanceerinstallaties en ondergrondse ik weet niet wat, die raketten bleven maar komen (vandaar dat ze maar regeringsgebouwen en particuliere woningen zijn gaan platgooien, denk ik dan). Kortom, om een evenzeer riskante grondoperatie te vermijden, was er maar één manier: de opening gebruiken die Egypte bood.
En volgens mij mocht Clinton daarbij als een soort eregast er een voor beide partijen kosher zegel aan verlenen. Niet meer. Dat is althans mijn analyse.

Daniella van den Akker zei

het opheffen van welke blokkade wordt precies bedoeld Abu?

Abu Pessoptimist zei

Tja, dat is niet echt goed gspecificeerd, Daniella. Maar we mogen aannemen dat in ieder geval de grens met Egypte open zal gaan. Khaled Meshaal (leider van Hamas) gaf aan dat het een einde van het 'ísolement' zal inhouden. Maar of het ook een eind aan de ban op exporten naar bv de W#estoever, of op vissen buiten een zone van drie mijl betekent?? Let's wait and see.

Daniella van den Akker zei

ja laten we hopen voor betere tijden en bewegingsvrijheid voor iedereen in de regio.

Het Westen moet nu met sancties en een wapenembargo een einde aan de moordpartij in Gaza afdwingen

Francesca Albanese zei het zaterdag al, nadat een dag eerder het Internationaal Gerechtshof (ICJ) Israel opdracht had gegeven de strijd te s...