dinsdag 13 november 2012

Israel sloopt: huis in Jeruzalem, waterreservoir in Hebron, autowerkplaats in Husan

photo
Tareq al-Alameen voor zijn gesloopte huis.

Israelische autoriteiten hebben dinsdag een huis in Oost-Jeruzalem gesloopt, evenals een waterreservoir in de buurt van Hebron, en een autoreparatiewerkplaats in Husan, bij Bethlehem.
Het huis in Jeruzalem dat met behulp van bulldozers werd neergehaald stond in Khillet al-Ain, bij de wijk At-Tur, en was eigendom van Tareq al-Alameen. Het werd gesloopt onder het motto dat het zonder vergunning was gebouwd.
Een dag eerder was een andere huiseigenaar gedwongen zijn huis in aanbouw van 70 vierkante meter in  Beit Hanina ten noorden van Jeruzalem, eigenhandig te slopen. Eigenaar Ali Adayda was het huis voor hem zijn vrouw en zijn vijf kinderen gaan bouwen nadat zij jarenlang in een trailer hadden gewoond en tevergeefs hadden gewacht op een bouwvergunning. Adayda zei dat als hij had geweigerd te slopen, had het leger het voor hem laten doen en hij daarvoor dan een bedrag van 5000 dollar op tafel had moeten leggen.   

File:Husan from Sde Boaz.jpg
 Het dorp Husan, ten westen van Bethlehem.

Dinsdag was het leger behalve in Jeruzalem ook actief in Beit Anoon, ten noorde van Hebron. Daar werd  met behulp van bulldozers een waterreservoir voor agrarisch gebruik, die toebehoorde aan Sa'id Salloum, onklaar gemaakt. Ook hier werd het argument gebruikt dat er geen vergunning voor de aanleg van de vijver was verleend.  
En nogmaals diezelfde dag drong het leger het dorpje Husan bij Bethlehem binnen, om er de werkplaats te vernielen waar Ayman Sabateen zijn brood  verdiende met het repareren van auto's. Het gebouw werd gesloopt en een container met auto-onderdelen werd in beslag genomen, zo melde het nieuwsagentschap Wafa. Ook kreeg  Sabateen een militaire order in zij handen gedrukt waarin hij werd gewaarschuwd voor de legale en finaciële consenqueties als hij zij bedrijfje weer zou opbouwen.

In de nacht van zondag op maandag probeerden kolonisten in het dorpje Manshiyeh bij Bethlehem een huis in brand te steken. Het huis van Youis Abu Dayyeh werd overgoten met benzine, maar voor het in lichterlaaie kon worden gezet, wisten de gealarmeerde dorpsbewoners de kolonisten met het gooien van stenen te verjagen. De aanvallers lieten leuze in het dorp achter zoals 'Dood aan de Arabieren'.
Vorige week werden bij Nablus rond de 100 olijfbome toebehorend aan Palestijnse boeren vernield. Dat ging eveneens gepaard met het achterlaten van leuze als 'Dood aa de Arabieren' en 'prijskaart'.

2 opmerkingen:

trees zei

Ik kreeg net een goed bericht door , Abu

Het schijnt dat Israel de no2 van de terroristische Hamas heeft opgeruimd.

Goed werk van Israel.

Mark zei

Er gebeuren daar dagelijks heftige dingen. Hopelijk komt er een keer een eind aan.

Israeli's roven 100 palmbomen en breken vier huizen en een kapperszaak af

(Foto IMEMC) Israelische militairen zijn woensdag binnengevallen in het dorp Jiftlik (ten noorden van Jericho n de Jordaamvallei) en hebben ...