zaterdag 12 januari 2013

Israel doodt man bij de grens met Gaza


 De vader van Anwar al-Mamlouk (l.) kijkt in de morgue naar het lichaam van zijn zoon (Reuters)

Het Israelische leger heeft vrijdag een man doodgeschoten bij de grens ten oosten van het Jabaliya kamp in Gaza en een andere man ernstig verwond. Woordvoerder Ashraf al-Qidra van het ministerie van Gezondheid in Gaza identificeerde de gedode man als Anwar Muhammad al-Mamlouk, 22.
Al-Mamlouk was buitenshuis aan het studeren voor een examen toen hij werd doogeschoten volgens zijn broer Hani, die zelf ongedeerd bleef.
Een Israelische militaire woordvoerder zei dat "tientallen Palestijnen het grenshek waren genaderd. De soldaten hadden  'overeenkomstig de regels' gehandeld. "Het leger zal geen pogingen tolereren om het grenshek of  de soevereiniteit van de staat Israel geweld aan te doen,'' aldus de woordvoerder. Israel heeft sinds het staakt-het-vuren van november tenminste 10 keer geschoten op mensen bij het grenshek. Zo'n 30 mensen zijn daarbij gewond geraakt.

Geen opmerkingen:

In Gaza 21.000 kinderen vermist, Israel doodt de directeur van de ambulance-diensten

Even leek het alsof Amerika de vloed aan bommen had gestopt, maar ze zijn er weer. De NGO Save the Children, die gevestigd is in Engeland, h...