maandag 21 januari 2013

Palestijnse ME bedwingt protest in Amari-vluchtelingenkampDeze video van de Palestijnse Wattan-tv laat botsingen zien die zondagavond plaatsvonden tussen inwoners van het Amari vluchtelingenkamp bij Ramallah en eenheden van de Palestijnse ordetroepen. Zo'n 20 Palestijnen en 15 leden van de speciale Palestijnse ME raakten daarbij gewond, zo meldt het Palestijnse persbureau IMEMC.
De inwoners van het  kamp waren de straat op gegaan om te protesteren tegen de manier waarop Israel een opstand in de Eshel gevangenis had bedwongen.Het nieuws daarover was bekend geworden via een video die door één van de gevangenen naar buiten was gesmokkeld. Veel gevangenen in Eshel zijn afkomstig uit het Amari-kamp.
Op de video is te horen dat er ook geschoten werd. Ma'an News meldt dat tenminste drie Palestijnen gewond werden door kogelwonden in hun benen. De troepen kwamen in actie nadat de kampbewoners de weg tussen Ramallah en Jerusalem hadden geblokkeerd.
De Palestijnse ME, die getraind is door de VS en door giften van Europa (ook van Nederland) wordt onderhouden, treedt steeds vaker succesvol op tegen de eigen bevolking, zodat ingrijpen van Israelische legereenheden achterweg kan blijven *). Het Amari kamp werd naar Israelisch voorbeeld tot 'closed military area' verklaard.

*) Voor alle zekerheid zeg ik er maar bij: deze opmerking was cynisch bedoeld.   

Geen opmerkingen:

Israelische militairen schieten weer tiener (16) dood

Amjad Israelische militairen hebben donderdagavond weer een Palestijnse tiener doodgeschoten . Volgens het Palestijnse persbureau al-Quds do...