dinsdag 22 januari 2013

Volkskrant, waar stond die Muur ook weer?

Oud-premier Dries van Agt bood dinsdag  60.000 handtekeningen aan de Tweede Kamer aan in verband met het burgerinitiatief 'Sloop de Muur', dat gericht is tegen de Muur die Israel op de Westoever heeft gebouwd. Van Agt was in verband daarmee maandagavond te gast in het tv-programma Pauw&Witteman.
De Volkskrant schreef erover. Een citaat :

 "Oud-premier Dries van Agt denkt dat er in de Tweede Kamer niet voldoende steun is om Israël te veroordelen voor de bouw van een muur op de grens met de Westelijke Jordaanoever. 'Het houdt nog niet over', aldus Van Agt in het televisieprogramma Pauw en Witteman."

Hoeveel mensen lezen hier overheen? De muur staat OP de grens met de Westelijke Jordaanover. OP? O ja? In 2004 oordeelde het Internationaal Gerechtshof dat de 700 kilometer lange muur illegaal was juist omdat die NIET op de grens werd gebouwd. 
Volkskrant, nu alweer vergeten?
 (h/t Anja Meulenbelt) 

Meer over het Burgerinitiatief:
Volgens artikel 90 van de Nederlandse grondwet moeten onze regering en parlement het internationaal recht bevorderen. Het Burgerinitiatief 'Sloop de Muur' vraagt de Tweede Kamer om de regering te dwingen sancties tegen Israël in te stellen, liefst samen met andere EU landen. Ten minste moet de militaire samenwerking met Israël worden beëindigd en nauwere economische samenwerking worden afgewezen.
Voor nog meer over Sloop de Muur, klik hier

6 opmerkingen:

Feng zei

In de eerste alinea van het artikel waar de homepage van www.sloopdemuur.nl mee opent, staat letterlijk: "De muur staat echter niet op de grens tussen Israël en de Palestijnse Westoever maar grotendeels op Palestijnse grond".

Het is duidelijk dat de Volkskrant haar lezers bewust misleidt.
Waarom doet ze dat?

Anoniem zei

Joel Voordewind werd ook net zoals Dries van Agt geïnterviewd. Voor de camera gaf Joel de heer van Agt een aandenken. Van een raket uit Gaza was de landkaart van Israel gemaakt met een hebreeuwse tekst. Hij vertelde dat op elk regeringsgebouw van de PA een landkaart hing met de naam "Palestina"dus geen Israel maar Palestina als statement, dit land is van de Palestijnen. De heer van Agt zei dat hij dit niet heeft gezien of het niet is opgevallen. Verder gaf Joel Voordewind de Palestijnen de schuld van het vertragen van het vredesproces, Osloakkoorden alles heeft de PA geweigerd. Op verdere vragen ging hij niet in. Schokkend om de waarheid zoveel geweld toe te brengen.
Jose

Esther zei

Ach, Israël- en Jodenhaters komen nu weer eens met een petitie. Het zal de antisemieten een zorg zijn dat moordaanslagen gepleegd worden als het hek weggehaald zou worden (kunnen zij onder hun schoenzool schrijven).
Meulenbelt&co zijn vooral blij met dode Joden.

Wim Lankamp zei

Ook Trouw, in navolging van het ANP:
http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3380747/2013/01/21/Van-Agt-ziet-weinig-politieke-steun-voor-debat-over-Israelische-muur.dhtml

Wim Lankamp

Abu Pessoptimist zei

@ Wim Lankamp,
Ai, dus niet alleen de Volkskrant maar ook Trouw --- in navolging van het ANP. Het ANP is echt het afvalputje van de NL journalistiek. (Ik ben er chef buitenland geweest, ik kan het weten). Dat die kranten daar niet wat kritischer mee omgaan is onbegrijpelijk.

@Esther,
Als jij - in plaats van een muur om je eigen tuintje - een muur dwars door mijn tuintje bouwt, en ik zeg daar wat van, ben ik dus een antisemiet? Heb ik dat zo goed begrepen? Joden mogen dus iets wat niemand mag? Muren bouwen door andermans tuintjes? En wie daar bezwaar tegen heeft is een antisemiet? Want Joden hoeven zich niet aan grenzen te houden?

Esther zei

Ach Abu, als ik een hoog hek om mijn land zet omdat de aanslagen door moordenaars en terroristen gepleegd worden met als doel zoveel Joden te vermoorden, staat immers in hun handboek en niet te vergeten hun lijfboek, dan neem je maatregelen, met een hek om een tuin heeft dit niets te maken (dat weet je wel, maar je wil de discussie verleggen)

Israël bouwt het hek in en om hun eigen land dat al 3000 jaar van hen is, al meent menigeen dat.

Het probleem met moslims is is dat zij menen dat alles van hen is. Heb je het geschreeuw ook gezien in Egypte? Spanje is van ons werd geschreeuwd. Maar ja, dat menen zij ook van grote delen van Londen en Berlijn, München. Ik ken geen land waar geen terreur is van moslims. Van Zweden tot Thailand en Atjeh. Geen land zonder terreur begaan in naam van de islam en dat al 1400 jaar. En zeg nou niet dat dit voor jou wereldschokkend nieuws is.

Jij zegt dat 'Joden zich aan grenzen moeten houden' (er zijn zeer veel Arabieren die niets te maken willen hebben met het schorem dat Hamas heet, de PA of 'Islamitische Jihad') Die boodschap moet je Anja meegeven als zij weer Hamas ontmoet, dat zij, Hamas, zich hebben te houden aan de grens van de Gazastrook met Israël en dat zij moord met voorbedachte rade plegen als zij een raket op een Israëlische stad afschieten. Maar dan ineens houdt de logica op bij de Israëlhaters. Hamas hoeft zich niet aan een grens te houden, Israël wel. Hamas mag burgers aanvallen, Israël mag zich niet verdedigen (heet ineens 'disproportioneel'). Zelfs een passieve verdediging, een hek moet weg, immers, zo redeneert van Agt (hij heeft vast geen deur met een slot in zijn huis), worden Joden vervolgens vermoord dan kunnen zij misschien altijd nog eens kijken of zij in de voormalige DDR terecht kunnen.

Overigens, wat voor Hamas geldt geldt ook voor de PA en moordenaar en terroristenleider Mazen, die is geen haar bende dan de bende in de Gazastrook.

Abu, Van Agt is nog dezelfde antisemiet als toen hij de Drie van Breda wilde vrijlaten. Toen viel hij al door de mand als Jodenhater. Ik hoef slechts te kijken met wie hij zich inlaat en dat volk is absoluut niet kosher, in geen enkel opzicht.

Israeli's roven 100 palmbomen en breken vier huizen en een kapperszaak af

(Foto IMEMC) Israelische militairen zijn woensdag binnengevallen in het dorp Jiftlik (ten noorden van Jericho n de Jordaamvallei) en hebben ...