maandag 28 januari 2013

Israelische overheid geeft gedwongen sterilisatie Ethiopische vrouwen toe

  Ethiopische vrouwen bij de westelijke (Tempel)muur in Jeruzalem (Wikipedia).

Haaretz meldt dat het Israelische ministerie van Gezondheid bevestigd heeft dat Joodse vrouwen van Ethiopische afkomst (vroeger ook wel falasha's genoemd) inderdaad gedwongen, en zonder dat ze wisten dat het gebeurde, onderworpen zijn geweest aan geboortebeperking. Dat gebeurde via injecties met het middel Depo-Provera dat voor langere periodes tot onvruchtbaarheid leidt.
In december kwam deze racistische praktijk van de Israelische overheid aan het licht via een tv-programma van de journalist Gal Gabbay, die 35 vrouwen had geïnterviewd. (Zie ook hier). Haaretz meldt erbij dat dit zou kunnen verklaren waarom het geboortecijfer van de Ethiopisch-Joodse immigranten in Israel over een periode van 10 jaar met 50% maar beneden ging. De vrouwen vertelden dat de praktijk al begon in een opvangkamp in Ethiopië en dat hen was gezegd dat het ging om inentingen.
De bevestiging van de overheid kwam overigens in een indirecte vorm, namelijk via een brief van directeur-generaal professor Ron Gamzu van het ministerie van Gezondheid, waarin hij organisaties die voor de gezondheidszorg verantwoordelijk zijn, instrueerde om met de praktijk van het toedienen van Depo-Provera aan Ethiopische vrouwen te stoppen, met name als ze niet weten waartoe het middel dient. Gamzu schreef zijn brief nadat hij daartoe in een brief van de Vereniging voor Burgerrechten in Israel (ACRI), toe was gesommeerd. ACRI trad daarbij op namens diverse groepen van Ethiopische immigranten. Gamzu en het ministerie hadden eerder ontkend iets van de injecties met Depo-Provera te weten.

1 opmerking:

jack zei

Dieper dan dit kun je eigenlijk niet zinken als joodse staat.
Het smerige 'grapje' van Leon de Winter blijk al in praktijk te zijn gebracht, op joodse vrouwen weliswaar.
En het zal wel aan mij liggen maar bij dit artikel krijg ik toch assosiaties met naziduitsland.
Maar dan ben ik waarschijnlijk de antisemiet en niet de bewindvoerder die voor deze praktijken verantwoordelijk voor is.

Egyptische president el-Sisi heft uitzonderingstoestand op

El-Sisi (Wikipedia) De Egyptische president Abdel Fattah el-Sisi heeft aangekondigd dat de sinds 2017 bestaande, in het hele land geldende u...