donderdag 17 januari 2013

Israel sloopt vier huizen in Zuid-Hebron en twee in Oost-Jeruzalem


Leden van de familie Isbur staan bij de overblijfselen van hun huis in het dorp Ad Deirat in het gebied Zuid-Hebron.  Behalve in Jeruzalem werd ook in de heuvels van Zuid-Hebron gesloopt.  Zesendertig mensen raakten op 14 januari dakloos door de sloop van vier huizen. (Foto Keren Manor/Activestills.org).

De Israelische autoriteiten hebben dinsdag 15 januari twee huizen in Oost-Jeruzalem 
gesloopt. In.de wijk  Sur Bahir in het zuiden van de stad werd het huis van Aref Hussein Amireh door bulldozers platgereden. Veertien mensen behorend tot twee families raakten dakloos.
Op dezelfde dag werd ten noorden van Beit  Hanina het huis vernield van Nasser al-Rajabi. Volgens Al-Rajabi kwamen de bulldozers om zes uur in de ochtend, zonder dat hij van tevoren een waarschuwing had gehad. Wel werd eerst het meubilair uit het huis gehaald voordat het geplet werd. Hier raakten acht mensen dakloos.Omwonenden bekogelden de bulldozer tijdens zijn sloopactiviteiten met stenen. 

1 opmerking:

Anoniem zei

http://www.cidi.nl/Nieuwsberichten/Gebied-van-bedelaars.html
Gek dat het CIDI niets schrijft over het slopen van huizen. Hoe kun je dan investeren, geld verdienen en normaal leven. Zou Esther hier een antwoord op hebben?
gr. Jose

Israelische militairen schieten weer tiener (16) dood

Amjad Israelische militairen hebben donderdagavond weer een Palestijnse tiener doodgeschoten . Volgens het Palestijnse persbureau al-Quds do...