vrijdag 25 januari 2013

Vriendin van bij Hebron doodgeschoten vrouw spreekt versie van het leger tegen

 
 Suad Jaara die werd getroffen in haar arm (Ma'an)

 Opnieuw is er een geval waarin een Palestijn werd gedood (een Palestijnse vrouw ditmaal) door een schietende Israëlische soldaat, waarbij Palestijnse getuigenverklaringen een heel ander verhaal vertellen dan het leger. Woensdag werd de 22-jarige Lubna al-Hanash doodgeschoten bij het Arrub-college, dichtbij Hebron, dat 100 meter van de weg ligt. Het leger zei dat de soldaat, die schoot vanuit een stilstaande auto, in het nauw was gebracht. De commandant van Israels centrale sector zei tegenover Kanaal 10-tv dat Lubna  al-Hanash een molotov-cocktail naar de auto van de soldaat had willen gooien. Een woordvoerster van het leger vertelde Ma'an News dat '''soldaten werden aangevallen door meerdere Palestijnen die molotov-cocktails gooiden. De soldaten beantwoordden het vuur en de zaak wordt nu onderzocht''.
Maar Suad Jaara, een vriendin van de doodgeschoten Lubna vertelt dat er op de plaats waar de soldaat vanuit de auto schoot, niemand aanwezig was behalve Lubna en zijzelf. Ze had Lubna de campus van het Arrub-college laten zien omdat de natuur daar heel mooi is, en toen zij terugliepen werden ze beschoten vanuit die auto. Zijzelf liep een kogelwond op in haar arm.
Molotov-cocktails? Je zou zeggen dat het Israelische leger, als het een onderzoek instelt, daar op zijn minst forensisch bewijs van moet kunnen vinden.

7 opmerkingen:

Likoed Nederland zei

U vertrouwt liever op Palestijnse bronnnen.

Dan maakt u het zichzelf wel lastig, want die zijn berucht onbetrouwbaar - om propaganda redenen.

Juist in dit geval blijkt dat maar weer, omdat 'de Palestijnen' al 3 verschillende versies hebben geproduceerd:
http://www.israellycool.com/2013/01/25/palestinian-blood-libel-what-happened-to-lubna-muneer-hanash/

Gennadi zei

Er zijn niet EEN maar meerdere palestijnse versies van deze gebeurtenis.
http://www.israellycool.com/2013/01/25/palestinian-blood-libel-what-happened-to-lubna-muneer-hanash/

Abu Pessoptimist zei

Tja, Gennadi en Likoed NL, wat zal ik daar nu eens op zeggen? Het volgende:
1) die drie Palestijnse versies waar die leuke Israelcool site of hoe die heten mag over spreekt, spreken elkaar alleen tegen op onbelangrijke details (één of twee kogels in het hoofd, een of meer inzittenden van de Israelische auto, de auto stond stil of reed.
2) De Palestijnse versies zijn eensluidend dat er geen aanval op die auto plaatsvond, laat staan met molotovcocktails.
3)(vooral tegen Likoed NL) Ik zie niet in waarom ik het leger meer moet vertrouwen dan Palestijnse bronnen. Mijn ervaring van meer dan 30 jaar als journalist is dat de IDF (uit propagandaoverwegingen of vanwege vooroordelen over liegende Palestijnen) zelf veel vaker liegt dan de Palestijnen. Maar ik gaf geen eindoordeel, ik signaleerde vooral de discrepantie tussen de twee lezingen. Wat ik wil aangeven is dat het hoog tijd wordt dat Israel dergelijke zaken (waarvan ik er zo meerdere kan noemen) eens behoorlijk onderzoekt en diegenen die hun boekje te buiten gingen eens naar behoren bestraft.

Anoniem zei

Je hebt hen weer goed op hun nummer gezet Abu. Dat kunnen ze weer in hun zak steken.

Corrie

Miss Piggy zei

Zo, ‘Likoed Nederland’, jullie vertrouwen liever de Israëlische versies –dat zijn er net als aan Palestijnse kant, ook drie, lees ik bij Abu Pessoptimist-, dan de Palestijnse?

Vreemd, jullie zijn beter van vertrouwen dan het Israëlische bezettingsleger zelf. Dat ‘onderzoekt de zaak’, volgens het bericht van Abu, dus dat zou, wie weet, een verrassende uitslag kunnen opleveren.

Of hebben jullie in dat onderzoek van het leger ook al geen vertrouwen, -wat weer heel terecht zou zijn overigens, want die legeronderzoeken eindigen bijna altijd in ‘geen bewijs’- en weten jullie exclusief de toedracht al? Aan welke Israëlische versie geven jullie trouwens de voorkeur (de verschillen zijn aanzienlijk)?

Dit is nou echte bemoedigende Likoedlogica: de Palestijnse Suad Jaara die er bij was en geraakt is door een Israëlische kogel, is een beruchte propagandiste (uw eigen woorden: ”Palestijnse bronnen… berucht onbetrouwbaar - om propaganda redenen.. Juist in dit geval blijkt dat maar weer…”), en Likoed Nederland, dat nergens bij was, weet hoe het zit, hoewel er in totaal tenminste 6 versies in omloop zijn en het Israëlische leger de zaak nog onderzoekt…

Helderziend zijn ze, de jongens (en meisjes) van ‘Likoed Nederand’….

Elisabeth de Boer zei

Maarten Jan, bedankt voor je informatie, en bedankt dat je dit volhoudt. Ik heb vaak geen commentaar maar dat betekent niet dat het me niets doet, of dat je niet gelezen wordt.

Anoniem zei

Likoed NL zegt in feite dat alle palestijnen onbetrouwbaar zijn en daarom dus ook de palestijnse getuigen van dit incident.

Likoed NL is dus behalve een beetje dom, ook een racist.

Kunnen die zionisten nou echt geen slimmere mensen krijgen om voor hun zaakje op te komen??

Klaas

Israelische militairen schieten weer tiener (16) dood

Amjad Israelische militairen hebben donderdagavond weer een Palestijnse tiener doodgeschoten . Volgens het Palestijnse persbureau al-Quds do...