woensdag 20 april 2016

Acht Palestijnen gewond bij verzet tegen slopen huis in Qalandia-kamp

Slopers aan het werk in Qalandia op 20 april 2016 (Foto Israelisch leger). 

Israelische militairen zijn woensdagmorgen vroeg het Qalandia-vluchtelingenkamp bij Jeruzalem binnengetrokken om daar het huis te verwoesten van de familie van de 17-jarige Hussein Abu Ghosh. Daarbij braken heftige onlusten uit. Volgens het persbureau Ma'an raakte een aantal Palestijnen gewond (acht volgen de krant Haaretz). Ook twee Israelische militairen werden licht gewond, toen er een explosief naar hen werd gegooid.
Hussein Abu Ghosh, degene wiens huis omver werd gehaald, werd op 25 januari van dit jaar doodgeschoten nadat hij samen met een kameraad in de nederzetting de Beit Horon de 24-jarige koloniste Shlomit Krigman doodstak en een andere Israelische verwondde.
Van de - door kogels en rubberkogels - gewonde Palestijnen werd een aantal naar ziekenhuizen vervoerd. Eén aangeschoten Palestijn werd gearresteerd, het huis van een andere Palestijn werd overhoop gehaald.
Het Qalandia-kamp is vaker het toneel van geweld geweest. Vorige maand nog werden twee inwoners doodgeschoten bij rellen die uitbraken toen twee Israelische militairen per ongeluk het kamp ingereden waren en het leger hulptroepen stuurde om hen te ontzetten. In totaal verloren 15 kampbewoners bij de botsingen van de laatste maanden het leven.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...