zaterdag 23 april 2016

Israel onteigent 500 hectare van het dorp Jalud voor legalisatie achteraf van ''outposts''

http://rhr.org.il/eng/wp-content/uploads/IMG_5441.jpg
Januari 2013: ondanks een uitspraak van het hooggerechtshof die inwoners van Jalud het recht gaf hun land (na lange tijd) weer te bewerken, proberen kolonisten uit de illega  oupost Esh Kodesh hen dat te verhinderen. 

Autoriteiten van het Israelische leger hebben zaterdag inwoners van het dorp Jalud in het noorden van de Westoever laten weten dat 5,000 dunams (500 hectare) van hun privé grond zal worden geconfisqueerd. De maatregel lijkt verband te houden met het voornemen om achteraf  ''illegale outposts'' (nederzettingen die zijn gesticht zonder dat de Israelische regering daarvoor toestemming had gegeven),alsnog te legaliseren.
De dorpelingen die land gaan verliezen zijn Khallat al-Wusta, Shieb Khallat al-Wusta, and Abu al-Kasbar. De illegale outposts Adei Ad, Esh Kodesh, Ahiya, en Kidah zijn echter al lang gebouwd op het nu te confisqueren terrein. Het afpakken van het land markeert daarmee Israels jongste legalisatie achteraf van nederzettingen die zijn neergezet zonder dat daarvoor regeringstoestemming was gegeven. Eerdere legalisaties van outposts vonden onder meer plaats in 2012.
Leiders van de gemeente Jalud vertelden Ma'an dat de onteigeningsorder was getekend door een lid van Israels Centrale Commandostaf, die eraan had toegevoegd dat “bepaalde stappen nodig zijn om terreuraanslagen te voorkomen” en dat daarom orders waren gegeven het land ''uit veiligheidsoverwegingen'' te onteigenen. Het land wordt dan ''staatsland'' en komt in handen van het Israelische leger. Maar Ghassan Daghlas, de functionaris die voor de Palestijnse Autoriteit de ontwikkelingen in de nederzettingen in de noordelijke Westoever volgt, zei dat inbeslagnames zoals deze uitsluitend gebruikt worden voor de uitbreiding van nederzettingen.“Veiligheidsredenen zijn niets anders dan een voorwendsel om de roof van land voor de bouw van nederzettingen te rechtvaardigen,'' aldus Daghlas.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...