woensdag 20 april 2016

Israelische militaire aanklager zet aanklacht voor doodslag om in moord en voor moord in doodslag

Hasano voor de vrachtauto die hem doodde. (Foto YNet)

De Israelische militaire Advocaat-Generaal heeft woensdag de aanklacht tegen de Palestijn Sahban Titi, die in oktober met zijn vrachtauto een kolonist overreed waarbij deze overleed, omgezet van ''doodslag'' naar ''moord''. Dat gebeurde nadat de familie van het slachtoffer, Avraham Hasano, in beroep was gegaan tegen de beslissing om Titi voor doodslag aan te klagen.
Avraham Hasano werd overreden toen hij, op weg naar de nederzetting Kiryat Arba bij Hebron, uitstapte nadat zijn auto met stenen was bekogeld en hij de stenengooiers achterna wou gaan. Daarbij werd hij geraakt door de truck van Titi. Titi reed aanvankelijk door, maar meldde zich later en zei dat het een ongeluk was geweest. Dat werd eerst gewoon geaccepteerd, schrijft de site YNet, maar later werden de familieleden van Hasano als ''slachtoffers van terreur'' erkend. Een lid van de familie was daarom ook één van de sprekers bij de bijeenkomst om soldaat Erol Azaria vrij te pleiten, dinsdagavond in Tel Aviv.
Misschien, nu we toch op die manier met een coïncidentie te maken hebben, is het goed de familie van Abdel Fattah al-Sharif, die op 24 maart werd doodgeschoten door deze zelfde Elor Azaria, de raad te geven om óók in beroep te gaan bij de militaire advocaat-generaal?? Tenslotte werd in dat geval de aanvankelijk beschuldiging van moord ook omgezet, maar dan in de richting van doodslag. Of zou dat niet helpen, omdat al-Sharif een Palestijn was en Azaria een Jood?
 Wat denkt u?

1 opmerking:

Florine Vermaas zei

Tot mijn verdriet vrees ik dat het niet zal helpen. Er wordt met twee maten gemeten. Maar wie weet bestaat er iets als jurisprudentie waardoor ook in dit geval de beschuldiging omgezet kan worden naar doodslag....

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...