donderdag 7 april 2016

Israel sloopt slachthuis en garage, 87 mensen verliezen werk

 (Foto Wafa)

Israelische strijdkrachten hebben donderdagochtend in de plaats Ni´lin ten noordwesten van Ramallah een slachthuis voor gevogelte  gesloopt, evenals een garage waar 15 mensen werkten. In Samou, ten zuiden van Hebron, werden op dezelfde ochtend een huis en een bron vernield.
De garage in Ni´lin behoorde toe aan Khaled Istaih, een lokale Palestijn. Vijftien werknemers verloren er hun werk en inkomen door. Het slachthuis voor gevogelte was eigendom van Issa Srour, eveneens een inwoner van Ni`lin. Bij deze sloop werden 72 mensen werkloos.
De burgemeester van Ni`lin, Nader al-Khawaja, voegde eraan toe dat de sloop plaats vond zonder voorafgaande waarschuwing. Hij schatte dat met de sloop van het 700 vierkante meter tellende slachthuis een bedrag van ruim een miljoen shekel (meer dan 200.000 euro) gemoeid was. Een maand eerder werden in  Ni´lin ook al een aantal winkels, een andere garage, een timmerbedrijf en een aantal agrarische gebouwen omver waren gehaald. De reden heette gebrek aan vergunningen te zijn. Ni´lin is één van de plaatsen waar al jaren - deels met succes - wordt geageerd en gedemonstreerd tegen ´´de Muur´´.
In Samou moesten een huis in aanbouw, een caravan en een waterbron eraan geloven.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...