dinsdag 19 april 2016

Hoofdverdachte moord op Mohammed Abu Khdeir alsnog veroordeeld

Yosef Chaim Ben David wordt voorgeleid (Foto Haaretz)
De hoofdverdachte in de zaak van de ontvoering van en moord op de 16-jarige Palestijnse tiener Mohammed Abu Khdeir in de zomer van 2014 is dinsdag alsnog veroordeeld wegens moord, kidnapping met de bedoeling te moorden en mishandeling. De rechtbank verwierp het verweer van Yosef Chaim den David dat hij tijdens het plegen van de misdaad ontoerekeningsvatbaar was. Hij zal begin mei te horen krijgen wat zijn straf is.
De twee medeplichtigen van Ben David werden in november veroordeeld wegens moord en kregen in februari respectievelijk levenslang en 21 jaar gevangenisstraf opgelegd. Ook moesten zij de familie Abu Khdeir ieder 30.000 shekel (6.000 euro) compensatie betalen. De huizen van hun families hoefden echter - anders dan bij Palestijnse daders of vermeende daders - niet te worden gesloopt.
Ben Chaim ontsprong in november de dans, omdat hij op het laatste moment een beroep deed op ontoerekeningsvatbaarheid en om een psychiatrisch onderzoek vroeg.Mohammed Abu Khdeir werd in de zomer van 2014 ontvoerd en later levend verbrand teruggevonden in een bos bij Jeruzalem. De verdachten zeiden hem te hebben gedood als wraak voor de moord op drie Joodse tieners die kort tevoren uit een nederzetting waren opgepikt en gedood nadat één van hen per telefoon alarm sloeg.

2 opmerkingen:

Florine Vermaas zei

Dit geeft een beetje hoop .... zouden ze deze lijn voortzetten???

Abu Pessoptimist zei

Florine Vermaas,
Ik betwijfel, eerlijk gezegd, of er wel sprake is van een lijn.

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...