vrijdag 22 april 2016

Israeli's pakken meer leden Hamas op na bomaanslag, plus nog eens 20 man in Jeruzalem

Israelische leger een politie-eenheden hebben de afgelopen dagen meer leden van Hamas gearresteerd naar aanleiding van bomaansag in Jeruzalem, waarbij maandag 20 mensen gewond raakten. De geheime dienst Shin Bet zei donderdag in een verklaring dat het ging om mensen uit de omgeving van Bethlehem. Ze worden ervan verdacht bij de planning en voorbereiding betrokken te zijn geweest.Om hoeveel mensen het ging werd  niet bekend gemaakt. De Israelische pers heeft inmiddels ook de naam van de man die de aanslag uitvoerde  en daarbij zelf omkwam, de 19-jarige Abdel Hamid Abu Srour, genoemd, nadat het verbod daartoe was opgeheven.
De arrestaties waren niet de enige van de afgelopen dagen. Na de arrestatie van 31 vooral jongeren in Issawiya, woensdag, en nachtelijke raids donderdag van 12 tot 5 uur in  'Eizariya en Abu Dis waarbij 16 mensen gewond raakten (vier door rubberkogels, de rest door traangas), werden vrijdagmorgen vroeg nog eens 20 mensen in Oost-Jeruzalem opgepakt. Eén van hen, Mahmoud Dweik, zou juist vandaag, vrijdag, zijn bruiloft hebben gevierd.
Isarel heeft volgens de mensenrechtenorganisatie Addameer sinds 1 januari van dit jaar 96 van dit soort round-up operaties uitgevoerd. Het is daarom niet helemaal duidelijk of de arrestaties routine zijn of deel uitmaken van extra-veiligheidsmaatregelen voor Pesach, het Joodse Pasen, dat vanavond begint of dat er andere redenen zijn. Alle overgangen tussen Israel en de bezette Westoever en Gaza zijn in verband met dit feest vanaf dondernacht 12.00 uur tot zaterdagnacht 12 uur gesloten, behalve voor medische en humanitaire noodgevallen. De bezetters passen deze maatregel routinematig toe bij alle Joodse feestdagen.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...