dinsdag 12 april 2016

Israel sloopt drie huizen en een met Belgisch geld aangelegd park voor kinderen

Vernieling in Za'atara (Ma'an News)

Israel blijft doorgaan met zijn dit jaar opgevoerde sloopacties. Dinsdag werden drie huizen in aanbouw gesloopt in het dorp al-Walaja, ten noordwesten van Bethlehem. En in al-Za'atara, ten zuiden van Nablus, werd een speelpark voor kinderen dat vorig jaar met een gift van ongeveer € 60.000 van de Belgische regering was aangelegd, met de grond gelijk gemaakt. 
Er was geen waarschuwing gegeven voordat de bulldozers het park in Za'atara platlegden, volgens de man die voor de PA de activiteiten in de nederzettingen volgt, Ghassan Daghlas. IWalaja waren volgens het hoofd van de dorpsraad, Abder-Rahman Abuttin,  een week geleden wel diverse slooporders en orders om te stoppen met bouwen uitgedeeld met het argument dat de betreffende huizen gelegen zouden zijn binnen de grenzen van de na 1967 sterk uitgebreide stad Jeruzalem.
Sloop in Walaja (Foto WAFA)

De gesloopte huizen in al-Walaja waren eigendom van Maher Abu Kheyara, Essa Qantar, en Obaida Muhtasem. Sinds 1 januari 2016 heeft Israel 521 structuren in Area C en in Oost-Jeruzalem met de grond gelijk gemaakt volgens het Burea voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken (OCHA) van de VN. Daarbij werden ruim 800 mensen dakloos.

2 opmerkingen:

florine vermaas zei

Kinderen hebben de toekomst. Als je kinderen hun speelplek zelfs gaat vernielen, ontneem je hen een plek om zich te ontwikkelen en zich te kunnen uiten, geef je ze een gevoel dat ze niets waard zijn en schep je daarmee een klimaat waarin haatgevoelens gezaaid worden. Is dit een toekomst waar Israel op uit is? Het in stand houden van onvrede en ongelijkheid?
Zou het niet veel meer opleveren als er geinvesteerd zou worden in betere leefomstandigheden voor de kinderen en op die manier een betere toekomst scheppen?

inke zei

Florine, ik geloof niet dat Israël de Palestijnen nog als mensen ziet. En ik geloof ook niet dat het Israël ook maar iets kan schelen of Palestijnse kinderen een toekomst hebben, zolang de joodse kinderen van het Uitverkoren Volk maar krijgen wat ze willen.Ik heb weinig hoop op recht, respect en rechtvaardigheid voor de Palestijnen zolang vrijwel alle westerse politici het achterwerk blijven kussen van het zionisme. Laten we de politici blijven bestoken met artikelen, vragen en kritiek op hun meer dan walgelijke laffe hypocrisie en lijdzaamheid die ze al 70 jaar gebruiken om weg te kijken van deze schande.
Ik voel me boos en gefrustreerd .

Mohammed Rabbae: 'De conscience juive is uiteindelijk sterker dan F-16's of raketten'

(Interview uit 2009 ten tijde van de eerste Gaza-oorlog. Herdrukt uit Kol Mokum bij het afscheid van een kameraad, 1941 - 2022)   Bij het sl...