donderdag 28 april 2016

Messen van doodgeschoten Palestijnen werden neergelegd door Israelische politie

Getuigen van wat de Israelische politie woensdag een ''poging tot een aanval met een mes'' noemde hebben verklaard dat  de broer en zus, die daarbij bij het Qalandia checkpoint werden doodgeschoten, geen enkele bedreiging vormden voor de Israelische agenten.
De 23-jarige Maram Salih Hassan Abu Ismail, die vijf maanden zwanger was (en niet 24 zoals gisteren gemeld), en haar 16-jarige broer Ibrahim waren op weg naar Jeruzalem toen ze een weg namen die was bedoeld voor voertuigen en niet voor voetgangers bij het Qalandiya checkpoint bij Ramallah. De twee waren naar het zich liet aanzien niet in staat te begrijpen wat de Israelische agenten hen in het Hebreeuws toeschreeuwden, maar hielden halt. De getuigen zeiden dat het erop leek dat Ibrahim probeerde de hand van zijn zuster te pakken en van de agenten weg te lopen, toen dezen het vuur op haar openden. Maram viel, en toen Ibrahim probeerde haar te hulp te komen werd ook hij neergeschoten.
Een Palestijnse buschauffeur die ter plekke was, Muhammad Ahmad, vertelde het persbureau Ma'an dat de Israeli die het vuur opende op Maram achter een cementen blok stond, op een afstand van zo'n 20 meter van haar vandaan. De chauffeur zei dat noch van Maram, noch van Ibrahim enigerlei dreiging uitging.
Getuige Ahmad Taha, ook een Palestijn, vertelde Ma’an dat Israeli's naar de twee toeliepen toen ze op de grond lagen en vervolgens nogmaals op hen schoten om “er zeker van te zijn dat ze dood waren”. Taha voegde eraan toe dat de agenten op de plaats waar ze lagen messen neerlegden, waarvan later foto's werden verspreid door de Israelische politie met de mededeling erbij dat ze in het bezit van Maram en Ibrahim waren geweest. (Dit verhaal spreekt het verhaal van de politie tegen dat Maram een mes naar de politie had gegooid).
Plaatselijke bronnen vertelden Ma'an dat Maram moeder was van een vier- en een zesjarig kind en bovendien vijf maanden zwanger.  Ze had kort tevoren voor het eerst een pasje van de Israelische autoriteiten gekregen dat haar in staat stelde naar Jeruzalem te reizen. Haar broer begeleidde haar daarbij.

10 opmerkingen:

Florine Vermaas zei

Dit wordt met de dag erger en verschrikkelijker. Wanneer komt er hulp om dit te stoppen of laat de wereld dit allemaal gebeuren....

Abu Pessoptimist zei

Florine,
Dit is niets nieuws, het is al heel lang zo verschrikkelijk. En de wereld laat dit inderdaad gewoon gebeuren.

Elisabeth zei

Beste Maarten-Jan,
Heb je een link voor de getuigenissen van de Palestijnse omstanders? (Maan News of zo?)

Abu Pessoptimist zei

Elisabeth,
Het hele stukje is in feite een parafrase op een verslag van Ma'an. Er zit in een link in de eerste alinea.

Anoniem zei

Vreselijk. Maarten Jan, en het gaat maar door...!

Op zo'n mes zouden dan toch vingerafdrukken moeten zitten? Om ze er spreciaal op te zetten lijkt me met alle publiciteit er omheen niet echt heel eenvoudig...

Zie ook http://www.alexandrina.nl/?p=4426

Herman

F. Groote zei

According to the police, as the two approached, the woman's hand was buried inside her bag and his hand was behind his back. The two eventually heeded the police's call, stopping a short distance from the officers and turning away, but the woman then spun back around and pulled out the knife, throwing it directly at one of the officers. Police and security guards then shot the two.

The police found another knife identical to the one she was carrying, while a switchblade was found on the her brother's body.
http://www.haaretz.com/israel-news/1.716623

Aangezien Haaretz, je vies leugenblaadje nu iets te neutraal was citeer je dus maar de drek uit de koker van Maan bij elkaar geschreven door het islamitisch uitschot. Wat een treurig persoon ben je toch.

Abu Pessoptimist zei

F. Groote,
Ik had Haaretz, of liever gezegd de woordvoerder van de politie die in de Israelische pers in dit soort gevallen letterlijk wordt overgenomen, al geciteerd in het stukje onder dit stukje. Als u een integer persoon was, had u dat even gelezen. Dit stukje hierboven citeert alleen ooggetuigen. Palestijnen - leugenaars volgens de meeste Israeli's en volgens u - in dit soort gevallen betrouwbaarder dan de officiële Israelische bronnen volgens mij (zeker als ze erin toestemmen met hun naam in de krant genoemd te worden zoals hier).
Ik denk overigens dat F. Kleine een betere schuilnaam voor u is dan F.Groote.

Joop Hoekstra zei

De persberichten van de 'Israeliese' (de zionisten hebben de naam Israel gekaapt. Het is de 2e naam van aartsvader Jacob) politie zijn zeer onbetrouwbaar. Ma'an daarentegen levert journalistiek werk van goede kwaliteit. Ten slotte is het zo dat de zionisten land, huizen, plantages en water ter waarde van vele miljarden Euro's roven van de Palestijnen. En niet andersom.

Anoniem zei

Is de heer de Groote een oude man die veel van de Duitse nazi's heeft geleerd? Hou niet van vergelijken maar ik kan het niet laten, Islamitisch uitschot,, wat een woorden, wat een diepe haat en racisme,
jose

Unknown zei

Afgelopen week heb ik een petitie gestart om de politiek te bewegen een einde te maken aan het zorgwekkende en toenemende geweld. Wilt u die ook tekenen? Bedankt! De link is http://www.petities24.com/signatures/dwing_israel_om_de_palestijnse_staat_mogelijk_te_maken/

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...