zondag 11 juni 2017

''Antisemitisch'' Haags raadslid haalt de Israelische kranten

Abdoe Khoulani 
Abdoe Khoulani, een lid van de Haagse gemeenteraad (voor de PvdE, Partij van de Eenheid waar ik nog nooit van had gehoord), heeft de Israelische kranten bereikt. Khoulani noemde een groep van 22 Israelische scholieren, ''young ambassadors'' voor Israel, die werden ontvangen door het SGP Kamerlid Van der Staaij, vorige week ''toekomstige kindermoordenaars''.
In Nederland  leidde dat al tot de nodige opwinding. Het CIDI en de Cidi jongeren zagen er antisemitisme in en deden aangifte of zijn dat  nog aan het voorbereiden. De islamhater Bart Schut, die hoewel niet Joods tegenwoordig in het Nieuw Israelietisch Weekblad mag schrijven, riep iedereen op massaal aangifte te doen. Andere rechtse griezels (bijvoorbeeld op DDS) hadden vanzelfsprekend ook het nodige te zeggen. En  Christenen voor Israel citeerde de 16 jarige ''ambassadeurs'' die zeiden dat ze hier alleen waren gekomen om de banden tussen Isarel en Nederland te versterken en dat ''liefde alles overwint'' (waarmee ze er blijk van gaven óp hun opleiding tot ''young ambassador'' wel het één en ander te hebben geleerd).
Maar in de krant Yediot Ahronot lees ik nu achter dat de Israelische ambasadeur in Nederland, Aviv Shir-On zich er ook mee heeft bemoeid. Hij heeft een woedende brief geschreven aan de nieuwe burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, waarin volgens Yediot staat dat de "16-jarige Israelis naar Holland in kwamen om de relaties tussen de twee landen te bevorderen'' en dat ''hen moordenaars noemen en zeggen dat ze bloed aan hun handen hebben omdat ze Israeli's zijn,  schandalig is en ook absoluut onacceptabel. Dit zijn woorden die kunnen leiden tot geweld zoals we dat helaas hebben gezien in Parijs, Brussel, Berlijn, Manchester en Londen.''
Krikke heeft op deze brief (nog) niet gereageerd. Het ligt misschien ook niet op haar weg om haar menig te geven over opmerkingen van idividuele raadsleden. Verder is de de brief natuurlijk redelijk overtrokken, zoals dat helaas vaker het geval is, tegenwoodig, met Israelische diplomaten. Khoulani noemde ze geen moordenaars maar moordenaars in spé. Hij zei ook niet dat se bloed aan hun handen hadden. Bovendien doet de ambassadeur of al die aanvallen in Europeze steden allemaal tegen Israel van waren gericht, terwijl ze volgens mij in de eerste plaast waren gericht tegen ''het Westen''.
Maar dit allemaal gezegd hebben is het misschien tijd om een andere opmerking te maken. Wat iedereen doet, de Israelische abassadeur en de beledigde jongeren zelf incluis, is doen alsof het hier gaat om onschuldige, doorsnee Israelische kinderen die alleen maar vrede op het oog hebben en het beste voor hebben met de wereld. Niettemin is één zoekactie op Google genoeg om te laten zien dat Israelische ''young ambassadors'' een speciale training volgen die wordt gesponsord door het ministerie van Buitenlandse Zaken en waar een griezelige organisatie als "StandwithIsrael'' van harte achter staat. Bijzonderheden zijn zo snel niet te vinden, maar kunnen door iedereen zelf worden bedacht die zich realiseert dat Israel al enkele jaren gelden sowieo een (verplichte) training invoerde voor studenten en leerlingen de onder officiële rpogramma;s naar het buitenland worden uitgezonden.  Waarmee ik maar wil zeggen dat misschien nog niet vaststaat dat ''young ambassadors'' moordenaars in spé zijn, maar waaruit wel kan worden geconcludeerd dat ze zijn opgeleid om Israels officiële standpunten naar buiten te brengen, volgens de principes van hasbara. Het zijn dus  opgeleide leugenaars.
Ik ken Khoulani niet, weet helemaal niets van hem en vind dat een opmerking als ''moordenaars in spé'' zijn doel wat voorbij schiet. Maar om hem op grond van die uitspraak een ''antisemiet'' te noemen, is volstrekte onzin. Al zal het me niet verbazen als hij wordt veroordeeld. Want wie kritiek op Israel of Israeli's levert, begeeft zich in een uitdijend mijnenveld.

5 opmerkingen:

Meir zei

Iedere moslim is een antisemiet want de koran is zijn leidraad.
Dat jij liever Nederland verraad weten wij, je zal iedere islamitische moordenaar en terrorist verdedigen (meent zelfs dat islam een ras is, want je strooit rijkelijk rond met het woord racist) maar dat maakt van iemand die zijn land en civilisatie wil verdedigen nog geen griezel.

Iedere nazi was een racist, dat leerde Mein Kampf, iedere moslim is een racist, dat leert de koran.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
1) Kijk eens na wat voor invulling de VN geeft aan het begrip racisme in de anti racisme resolutie. Die is wel wat breder dan jij denkt.
2) Misschien kan je mij nog een vertellen waar de islamitische vernietigingskampen van Joden gesitueerd waren. Ik kan ze maar niet vind, hoe goed ik ook zoek.
3) Ga de Qur'an eens echt lezen en vertel me dan waar je dat racisme gevonden hebt, voort je dit soort onzin blijft herhalen.

Meir zei

Natuurlijk is die breder want de Verenigde Nazis volgt namelijk de politiek van islamitische landen en dat is overal, wereldwijd proberen de sharia in te voeren. Het is hen met Canada al gelukt waar blasfemiewetten zijn geaccepteerd door de psychopaat Trudeau.

Moslims slachtten joden direct af in de Balkan tijdens WOII (om 1 voorbeeld te noemen (slachtten ca 80 miljoen hindoes af, mocht je nog een voorbeeld willen) en Al-Hoesseini was een persoonlijke vriend van Hitler die de blauwdrukken had van Auschwitz, want het leek hem wel wat fabrieksmatig anderen af te slachten. In Nabloes zou het kamp komen. Of vertel ik iets nieuws wat al jaren bekend is?
Overigens slachtten zowel vroeger als nu moslims iedereen direct af (en elkaar, zoals socialisten (Franse Revolutie), kunnen wij live volgen en daarin is 1400 jaar geen verandering gekomen, maar misschien ben jij het doodrijden van Europeanen door moslims vergeten. Ik vrees dan ook dat je ISIS als bevrijders zult zien.

De haat die druipt van de koran en ik hoef je niet de verzen aan te wijzen en bovendien als jij meent dat islam een ras is dan is de islam een raciale ideologie vanwege hun grenzeloze haat tegen iedereen vanwege ras en huidskleur, zijn anders zijn. En daarmee hebben zij zichzelf al als racist betiteld. Overigens, dat jij aanhoudend de racisten verdedigt die joden uitmaakt voor apen en zwijnen geeft toch wel te denken en grenst inmiddels aan aanzienlijke zelfhaat.

Bijzonder dat jij meent van 'ras' te kunnen veranderen door moslim te worden (het populaire socialistische idee dat een Nederlander bijvoorbeeld Japanner is als hij de Japanse nationaliteit heeft), wat overigens direct de arrogantie van moslims aantoont omdat zij menen meer te zijn (koranisch idee) dan de ander alleen al gebaseerd op hun ideologie (niet: religie)ofwel in jouw optiek: ras.


Abu Pessoptimist zei

Meir,
Ik vind dat u met de bovenstaande zinnen uw wereldbeeld heel duidelijk hebt geëtaleerd. Het lijkt me daarom niet nodig ook uw andere twee reacties te plaatsen.

Unknown zei

Dat gezeur over die mufti van Jerusalem' altijd. En nooit erbij vermelden dat hij: 1) door de Britten aangeworven was, niet door de Palestijnse gemeenschap. 2) ttv WO2 allang niet meer in functie maar banneling te Bagdad. De inflatie van de importantie van de man heeft de laatste jaren bizarre proporties aangenomen en fungeert als stoplap

Hamas en Fatah sluiten met 12 andere fracties een akkoord over een interim-regering

 Veertien Palestijnse groeperingen hebben in Beijing een akkoord gesloten dat mikt op het vestigen van een gezamenlijke regering die na aflo...