woensdag 7 juni 2017

Israelische soldaten schieten in Gaza politieman dood en verwonden zes anderen

Politieman Fadi Najar

Israelische militairen hebben dinsdag een man in Gaza doodgeschoten en zes anderen bij diverse incidenten verwond.Woordvoerder Ashraf al-Qudra van het ministerie van Gezondheid zei dat de dodelijk getroffen man de 25-jarige Fadi Ibrahim al-Najar was, een sergeant van de verkeerspolitie. Hij werd door scherpe munitie getroffen in zijn onderbuik. Een andere Palestijn werd getroffen in een been. Het incident had plaats tijdens een demonstratie in Khuza'a, ten oosten van Khan Yunis. Een Israelische legerwoordvoerder zei dat de Palestijnen stenen gooiden en dreigden het afscheidingshek te beschadigden. Daarop waren waarschuwingsschoten afgevuurd.
Bij de militaire basis Nahal Oz vuurden militairen uit wachttorens tientallen rondes scherpe munitie af op demonstranten. Twee mannen werden getroffen in hun benen.Ten oosten van Jabalya in het noorden van de Gazastrook werden drie Palestijnen getroffen door scherpe munitie. Ook bij het Bureij kamp in Midden Gaza vonden confrontaties plaats. Er werd met scherp geschoten en ten minste 20 mensen kregen ademhalingsmoeilijkheden als gevolg van traangas.
Volgens het persbureau Ma'an News was de politieman Najar de 29ste Palestijn die dit jaar werd gedood. Op 15 mei schoot de Israelische marine voor de kust van Gaza de 25-jarige visser Mohamed Majed Bakr dood. En twee weken geleden raakte een jongen in Gaza zwaar gewond door een kogel in de maagstreek. Maandagavond werd ook in Israel zelf een Palestijn gedood. In Kafr Qassim werd Mohammed Taha (27) door een veiligheidsagent in het hoofd geschoten tijdens rellen bij een politiebureau, die ontstonden na de arrestatie van twee mannen.

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...